Internetiniai sukčiai sulaukė mirtino smūgio: uždarytas puslapis, kuris daugiau nei dešimtmetį pardavinėjo kenksmingą programinę įrangą

Lukas Snarskis

2023-03-13, 08:10

0 komentarų

Internetiniai sukčiai su kiekvienais metais tampa vis išradingesni, tačiau nevengia ir naudoti senus triukus. Įvairūs pavojai virtualioje erdvėje tyko nuolatos, tačiau tikrai ne visiems pavyksta to išvengti. Tačiau dabar smūgio sulaukė ir patys kibernetiniai nusikaltėliai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Internetiniai sukčiai sulaukė mirtino smūgio: uždarytas puslapis, kuris daugiau nei dešimtmetį pardavinėjo kenksmingą programinę įrangą

Kibernetiniai nusikaltėliai naudojasi įvairiausiomis programomis, kurių tikslas – pakenkti vartotojams. Visai neseniai, JAV pareigūnai sudavė smūgį daugiau nei dešimtmetį veikusiam internetiniam puslapiui, kuriame buvo galima įsigyti kenkėjišką „Trojan“ programinę įrangą. Pranešama, jog buvo panaikintas šio puslapio naudotas domenas.

Kaip skelbia „Cybernews“, Tarptautinė žvalgybos koalicija, vadovaujama JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB), praėjusį antradienį perėmė „worldwiredlabs.com“ domeną, o visas šis tyrimas truko net tris metus. Internetinis puslapis FTB dėmesį patraukė po to, kai ji buvo identifikuota kaip vienintelis žinomas kenkėjiškų programų, žinomos kaip „NetWire“, platintojas internete.

Pranešama, jog tyrimo metai slapti agentai apsimetinėjo pirkėjais, norinčiais įsigyti nelegalią programinę įrangą. Remiantis JAV teisingumo departamento) informacija, svetainėje buvo reklamuojama kenkėjišką programa, kuri buvo pristatoma kaip legalus įrankis verslui, skirtas palaikyti kompiuterių infrastruktūrą.

Tačiau visa tai buvo tik priedanga. Skelbiama, jog „NetWire“ programinė įranga yra žalingas programinis kodas, kuris yra daugelio naudojamos įvairiose kibernetinėse atakose. Negana to, ši įranga buvo naudojama pasauliniu mastu, o jos padaryta žala yra sunkiai suskaičiuojama.

„Nusikaltėliai „NetWire“ programinę įrangą naudojo pasauliniu mastu, o atsakydami į tai, mes sunaikinome visą jų infrastruktūrą“, - patikino JAV prokuroras Martinas Estrada.

Įdomu tai, jog „World Wired Labs“ turi ir savo paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“, kuris buvo sukurtas dar 2013 metais. Čia yra pasidalinta vos viena žinute, kurioje pateikiama nuoroda į dabar jau FTB perimtą internetinį puslapį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas