Išskirtinis „Tele2“ dėmesys savo klientams: naujausia įmonės ataskaita atskleidžia neįtikėtinus skaičius

„Tele2“ grupė jau daug metų atlieka aktyvius veiksmus tam, kad internetas taptų saugesne erdve vartotojams. Praėjusiais metais operatorius šį procesą automatizavo ir įgyvendino projektą „Project Arachnid“, kuris klasifikuoja ir blokuoja seksualinio pobūdžio svetaines.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Išskirtinis „Tele2“ dėmesys savo klientams: naujausia įmonės ataskaita atskleidžia neįtikėtinus skaičius

Apie tai skelbiama 2022-ųjų metų įmonės tvarumo ataskaitoje. Praėjusias metais „Tele2“ grupei pavyko pasiekti pozityvių rezultatų ne tik interneto saugos srityje – daug dėmesio skirta 50/50 lyčių darbo vietoje balansui ir klimato kaitos mažinimui.

„Tvarumas mūsų įmonėje – itin svarbus. Nuolat keliame sau ambicingus tikslus, kuriuos paverčiame realybe ne tik įgyvendindami su tuo susijusius projektus, tačiau ir prisidėdami prie išorinių iniciatyvų. Tvarumas egzistuoja ir kasdienėje mūsų veikloje – nuolat ieškome būdų, kaip užtikrinti kokybiškas paslaugas mūsų klientams ir sumažinti poveikį aplinkai įmonės procesuose“, – teigia Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Lietuvai ir Baltijos šalims.

Vaikų saugumo didinimas interneto erdvėje

Vienas iš pagrindinių „Tele2“ grupės tikslų – siekis virtualią erdvę paversti saugesne. „Tele2“ jau daug metų blokuoja prieigą prie puslapių ir svetainių, kur talpinamas su vaikų seksualiniu išnaudojimu susijęs turinys.

„Tele2“ grupė įgyvendino specialų projektą, kuris vadinasi „Project Arachnid“. Šio projekto tikslas buvo sukurti automatizuotą interneto įrankį, kuris blokuoja prieigą prie vaikų seksualinį turinį rodančių svetainių. 2022 m. „Tele2“ grupė vidutiniškai per mėnesį užblokavo daugiau nei 214 000 užklausų pasiekti šiuos interneto puslapius. Tokios informacijos praėjusiais metais pastebėta kur kas daugiau nei 2021-aisiais.

„Tele2“ Lietuva siekia dar didesnio visų savo klientų saugumo internete, todėl pristatė naują interneto apsaugos įrankį, kuris padeda išvengti daugelio interneto grėsmių. Operatoriaus pristatytas tinklo lygmeniu integruotas saugumo produktas blokuoja pasirinktų kategorijų svetaines. Pavyzdžiui, tėvai gali blokuoti seksualinio ir kito neleistino turinio svetaines vaikams arba nustatyti, kad pamokų metu jie negalėtų naudotis socialiniais tinklais.

Šią paslaugą aktyvuoti galima ir savitarnos svetainėje, paskambinus į klientų aptarnavimo centrą arba apsilankius kuriame nors „Tele2“ salone. Sudarius sutartį, interneto apsauga ims veikti automatiškai.

Darbuotojų lygybė darbe – nuolat skatinama

„Tele2“ grupė, taip kaip ir „Tele2“ Lietuva siekia lyčių lygybės, todėl siekia į darbą priimti maždaug vienodai moterų ir vyrų – tokiu būdu sukuriamas lyčių balansas komandose. Pastebima, kad technologijų srityje iki šiol dirba kur kas mažiau moterų negu vyrų, todėl „Tele2“ grupė siekė sulyginti skirtumus ir į darbą priimti kuo daugiau moterų.

Be to, praėjusiais metais „Tele2“ grupė iniciavo lyčių lygybės mėnesį, kuriuo siekta pagilinti telekomunikacijų sektoriuje dirbančių žmonių žinias apie lyčių lygybę. Tam buvo atliktas ir tyrimas, padėjęs įsigilinti į iššūkius, kylančius šioje srityje.

Ambicingi klimato kaitos mažinimo tikslai

„Tele2“ grupė siekia prisidėti prie klimato kaitos pokyčių mažinimo ir paskatinti juos Šiaurės ir Baltijos regione. Šių iššūkių sprendimui „Tele2“ išsikėlė tikslą pasiekti nulinį išmetamų teršalų kiekį. Apskaičiuota, kad 2022 m. ir „Tele2“ grupės produktai ir paslaugos padėjo išvengti daugiau kaip 120 000 tonų anglies dioksido išmetimo.

Šį „Tele2“ grupės tikslą patvirtino pasaulinė „Science Based Targets“ iniciatyva, kurią remia Jungtinės Tautos, ne pelno siekianti organizacija „CDP“, Pasaulio išteklių institutas ir Pasaulio gamtos fondas. Tai iniciatyva, kuri skatina įvairias organizacijas prisidėti prie klimato kaitos mažinimo.

Taip pat „Tele2“ grupė siekia pereiti prie žaliosios ekonomikos. Tai reiškia, kad „Tele2“ grupė vykdo aktyvius veiksmus tam, kad savo veiklos procesuose sumažintų gamtos išteklių panaudojimą, anglies dioksido išmetimą ir apsaugotų biologinę įvairovę.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

4 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas