Jau už kelių dienų galite likti be savo „Google“ paskyros: netrukus įsigalios pakeitimai, o tam tikrus veiksmus būtina atlikti daugeliui

Tomas Eidukevičius

2023-11-25, 08:15 (atnaujinta 2023-11-25, 11:25)

30 komentarai (-ų)

Gegužės mėnesį „Google“ išplatino pranešimą, kuriame pranešė, kad keičia savo neaktyvių paskyrų politiką ir jau visai netrukus ištrins neaktyvias asmenines paskyras bei jų turinį, saugomą „Gmail“, „Docs“, „Drive“, „Google Photos“ ir kitose programose.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Jau už kelių dienų galite likti be savo „Google“ paskyros: netrukus įsigalios pakeitimai, o tam tikrus veiksmus būtina atlikti daugeliui

JAV technologijų bendrovė keičia savo politiką. Jeigu anksčiau „Google“ netrindavo neaktyvių ir nenaudojamų paskyrų, tai visa ši situacija pasikeis jau kitą mėnesį. Bendrovė nusprendė imtis tokių pokyčių dėl galimų saugumo rizikų, kurias sukelia apleistos ir nenaudojamos paskyros.

Pranešama, jog jau nuo gruodžio bus trinamos visos „Google“ paskyros, kurios nebuvo naudotos pastaruosius du metus. Siekdama sumažinti galimus piktnaudžiavimo atvejus, bendrovė ne tik pašalins tokių paskyrų turinį, kas buvo daroma ir anksčiau, tačiau ir visiškai jas ištrins. Tai reiškia, jog vartotojai privalės susikurti tokią paskyrą iš naujo.

Naujausiais statistiniais duomenimis, aktyvių „Gmail“ naudotojų skaičius siekia 1,8 mlrd. Nors daugybė žmonių visame pasaulyje naudojasi „Google“ paslaugomis, bendrovės kuriamus saugos ir saugumo tinklaraščius skaito itin mažas procentas žmonių. Būtent tinklaraščiuose bei asmeniniais laiškais kiekvienam vartotojui „Google“ ir pranešė apie pastarąjį politikos atnaujinimą.

Norintys išsaugoti savo senas paskyras dar turi keletą savaičių tai padaryti, o tai nėra itin sudėtinga. Jeigu norite išsaugoti savo neaktyvią „Gmail“ paskyrą – jums tereikia prisijungti prie jos ir pradėti naudotis. Norint, kad jūsų vartotojas būtų laikomas aktyviu, galima atlikti tam tikrus veiksmus, kurie apima ne tik „Gmail“ el.pašto dėžutės naudojimąsi, bet ir keletą kitų veiksmų.

„Jei norite aktyvinti retai naudojamą „Gmail“ paskyrą, turite perskaityti ten esančius laiškus ar išsiųsti bent vieną laišką pasirinktam adresatui. Taip pat galite iš neaktyvios paskyros vykdyti bent vieną „Google“ paiešką, peržiūrėti „YouTube“ įrašą ar atsisiųsti programą iš „Google Play“ parduotuvės – visos šios programos susijusios tarpusavyje ir aktyvuoja viena kitą“, – pataria ekspertai.

Ką daryti, jei pamiršote savo turimas paskyras? Tam pasitelkti galite „Google“ paskyros atkūrimo metodą. Šiuo atveju reikia įvesti su atitinkama paskyra susietą atkūrimo el. pašto adresą arba telefono numerį. Į nurodytą el. pašto adresą arba telefoną „Google“ atsiųs atkūrimo patvirtinimo kodą ir pateiks informaciją apie visas su jais susijusias paskyras. Atkūrus paskyrą, rekomenduojama atnaujinti jos slaptažodį bei nustatymuose įgalinti dviejų žingsnių autentifikavimo patvirtinimą, kad paskyra būtų apsaugota ateityje.

Verta paminėti ir tai, jog šie pakeitimai taikomi tik asmeninėms „Google“ paskyroms. Tai reiškia, kad naudojantys verslo ar ugdymo įstaigoms skirtas paskyras gali būti ramūs. Pastarųjų vartotojo šie pakeitimai neliečia net ir tuo atveju, jeigu tokios paskyros nebuvo naudotos daugiau nei du metus.

30 komentarų

Ernesta

Ar jūs tikike kad google ištrins jūsų senas paskyras jie melagiai naujiena po naujiena tai, ko dabar jie negali jų ištrinti pvz. Žmogaus nebėra ir linka visam jo paskyra su vardu ir pavarde o gal, kitas žmogus su tokie pavarde norėtu susikurti o, negalima rimtai kodėl vienu vardu neina susikurti gmail ne visiems.

Ernesta

Oo, suklydau tikite kad ištrins paskyras senas ir t.y aš netikiu

Lina

Nu. Kai neina įeiti į gmail paskyra pamiršau seniai aš tuos paskyrus neina atgauti niekaip paspaydžiu pamiršau slaptažodį visvien nieko nepadarau šššš. Grynas jūsų google veikla

Zidrunas

Mano paskyra is viso galite istrinti. Man visvien, kam as is ju rupiu niekam!!! Kaip ir bet kuris pasaulio zmogus.
Bet yra kam istikruju rupi kiekvienas zmogus pasaulyje
Tai Dievas Jo Sunus Jezus Kristus. Stai kam as rupiu.
O kad cia mano paskyra istrinti grasina pfffff 😂😂😂😂😂😂😂
Laiminu jus visus Jezaus vardu. Ramybe jums.
Gryskite pas Dieva viiisi.
Pagarbiai Zidrunas

Lina

Tu visiškai ne į tema parašiai žinai mini ko negalima minėti bereikalo

Zita

Su savo technologijom ,kurios uzlusta ir ištisai keičiamos, zmones vyresnio amžiaus nesusigaudo,nes ir jaunimui persunku.viska panaikint ,kad nebutu irodymu ir vel .....

Šitoj jūsų makalynėj jauni žmonės nesupranta ką reikia daryti, o mes-seneliai tai iš vis su visais jūsų siūlomais pakitimais liksime ne tik be interneto, bet ir be telefoninio ryšio!!! Jūs ten "aukštumoj" esantys tik pinigus kas mėnesį pasiimate, o kas pagelbės mums esant bent kokiems klausimams??? Vis grasinate, kad nebetieksite to ar ano, jei neatnaujinsime savo paskyrų....Varote priverstinai į neviltį ir trumpinate mūsų, senukų, gyvenimus.....

Monika

O jei atkurima paspaudus visvien neina atkurti numerio gmail neturiu ivedusi į google paskyras kurios aš pamiršau google neatpažysta paskyrų mano o paspaudus pamiršau slaptažodį nieko neduoda google ivedus pamiršau slapražodį rodo google neatpažysta jūsų paskyros

Monika

Pamiršau senas paskyras ir norėčiau kad, juos ištrintumėte google neatpažysta paskyrų neina nieko man padaryti o viena paskyra buvo gera....

.....

Aš nebenaudoju pamiršau seniai slaptažodžius galite ištrinti juos iš paskyros gmail. Susikurčiau aš jį iš naujo nes, man senasis gmail labiau patiko o google neatpažysta mano paskyrų neina nieko padaryti

Vytautas

Yra daug žmonių turinčių po kelias paskyras. Jie dažnai pamiršta prisijungimo slaptažodžius ir vėl susikuria naują. Būtent tokios paskyros ir bus trinamos.

DANGUOLĖ

Kaip diena taip naujiena.Tikriausia neturite ką veikti.

Gmail

Mes turim ką veikt. Tai mūsų darbas. Ko sėdit pas mus gmaile ir bezdat? Gal pradėkit ką nors dirbt, lodoriai arba eikit iš kur atėję! Yra įmonės, kurios laukia eilėj prisijungt prie gmailo ir mes vis turim ieškot jiems vietos. O jūs sėdit ir bezdat ir dar matai aiškina čia!

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas