Kremliaus pakalikas ne juokais prisidirbo: JAV pradėjo vieno ruso paiešką, o už informaciją žadamas įspūdingo dydžio atlygis

Artūras Nalivaiko

2023-02-09, 07:37

0 komentarų

Rusijos ir JAV santykiai niekuomet nebuvo itin geri. Pastaruoju metu tarp šių šalių vyrauja didžiulė įtampa, o tai iš esmės yra susiję su Vladimiro Putino pradėtu karu Ukrainoje. Tačiau tai ne vienintelė problema, kuri sieja šias dvi valstybes. JAV ir vėl grįžtama prie šalyje vykusių rinkimų, o dabar paskelbta Rusijos piliečio paieška, o už informaciją siūloma milžiniška premija.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kremliaus pakalikas ne juokais prisidirbo: JAV pradėjo vieno ruso paiešką, o už informaciją žadamas įspūdingo dydžio atlygis

JAV pasiūlė 10 mln. JAV dolerių atlygį už informaciją apie Rusijos pilietį Aleksandrą Viktorovičių Ionovą. Teigiama, kad jis dirbo su Kremliumi tam, kad darytų poveikį JAV rinkimų procesui. JAV atstovų teigimu, rusas yra organizacijos „Antiglobalization Movement of Russia“ (AGMR) įkūrėjas, o taip pat turėjo ryšių su JAV grupuotėmis, kurios organizavo protestus prieš šalyje vykdomą politiką.

Informacija apie šio Rusijos piliečio paiešką buvo paskelbta socialiniame tinkle „Twitter“, kuriame pridedama informacija apie ieškomą asmenį. Čia paminėti visi jam išreikšti kaltinimai, taip pat pridedamos ir A.Ionovos nuotraukos.

Pasak JAV valstybės departamento, A.Ionovo veikla buvo finansuojama iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsteigtų fondų. Teigiama, kad Rusijos pilietis taip pat bendradarbiavo su Jevgenijaus Prigoži, vieno iš Putino pakalikų, vadovaujančių samdinių grupuotei „Wagner“, įsteigtu fondu. JAV turimi duomenys atskleidžia ir tai, jog jis savo veiklą derino ir su Rusijos federaline saugumo tarnyba (FSB), siekdamas identifikuoti amerikiečių visuomenės problemas ir jas išnaudoti Maskvos interesų naudai.

Skelbiama, kad A.Ionova naudojo iš Kremliaus atkeliaujančius finansinius resursus, kurie suteikė galimybę remti prieš JAV veikiančias organizacijas, o taip pat ir atitinkamus judėjimus.

„2021 m. vasarą Ionovas informavo FSB apie žinomo JAV asmens politines ambicijas, o FSB vėliau išreiškė susidomėjimą šiuo asmeniu“, – nurodė JAV Valstybės departamentas.

Įdomu tai, jog tai yra ne pirmas kartas, kai A.Ionovas sulaukia JAV valdžios dėmesio, nes dar praėjusių metų liepą jis buvo apkaltintas sąmokslu. Tuomet rusas verbavo JAV piliečius, kad jie veiktų kaip nelegalūs Rusijos vyriausybės agentai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas