Legendinė Suomijos bendrovė priėmė istorinį sprendimą: siekiant pažymėti naują veiklos etapą, nuspręsta atlikti kardinalius pokyčius

Arnas Balčiūnas

2023-02-27, 10:30

0 komentarų

Kadaise „Nokia“ buvo itin populiarus telefonų gamintojus, o legendinius šios bendrovės modelius daugelis pamena iki šiol. Tačiau vėliau šis padalinys buvo parduotas „Microsoft“, o dabar priklauso „HMD Global“. Tiesa, senoji „Nokia“ ir toliau gamina telekomunikacijos įrangą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Legendinė Suomijos bendrovė priėmė istorinį sprendimą: siekiant pažymėti naują veiklos etapą, nuspręsta atlikti kardinalius pokyčius

Suomijos bendrovė „Nokia“ dar visai neseniai išgyveno ne pačius geriausius laikus. Po to kai Pekka Lundmarkas perėmė „Nokia“ telekomunikacijų įrangos padalinį, generalinis direktorius parengė trijų etapų planą – atstatyti, pagreitinti ir išplėsti bendrovės veiklą. Panašu, kad pirmasis žingsnis jau atliktas ir dabar imamasi tolimesnių veiksmų.

Pranešama, jog „Nokia“ dabar sieks įgauti didesnį pagreitį, o pirmasis žingsnis, siekiant tokių rezultatų, yra atnaujintas bendrovės logotipas. Pirmąsyk per 60 metų yra keičiamas prekinio ženklo logotipas, o pagrindinė to priežastis – aiškiai ir garsiai pranešti apie pasikeitusią strategiją ir judėjimą į priekį.

Suomijos bendrovė atsisakė mėlynos spalvos, o naujasis „Nokia“ logotipas dabar gali būti įvairių spalvų, atsižvelgiant į situaciją ir panaudojimo sritį. P.Lundmarko teigimu, kad „Nokia“ nebėra tik išmaniųjų telefonų kompanija, bet ir „verslo technologijų įmonė“.

Be savo telekomunikacijų įrangos verslo plėtros, „Nokia“ ketina skirti daugiau dėmesio įrangos pardavimui kitoms įmonėms. Tai apima privačius 5G tinklus ir įrangą automatizuotoms gamykloms, dėl kurių įmonė šioje srityje būtų „Microsoft“ ir „Amazon“ konkurentė. „Nokia“ generalinis direktorius pažymėjo ir tai, jog yra svarstoma galimybė vystytis ir augti kitose srityse.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas