Lietuvis laimėjo teisinę kovą prieš elektros tiekėjus: vartotojui pavyko įrodyti savo tiesą, kas labai nepatiks tiekėjams

Pranešimas spaudai

2023-03-20, 13:14

12 komentarai (-ų)

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), išnagrinėjusi vartotojo ir UAB „Elektrum Lietuva“ ginčą dėl neteisingai sąskaitoje nurodytų suvartotos elektros energijos rodmenų, pripažino vartotoją teisiu ir įpareigojo AB „Energijos skirstymo operatorius“ perskirstyti elektros energijos kiekius, o UAB „Elektrum Lietuva“ – perskaičiuoti mokesčius.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Lietuvis laimėjo teisinę kovą prieš elektros tiekėjus: vartotojui pavyko įrodyti savo tiesą, kas labai nepatiks tiekėjams

Anot vartotojo, gavęs sąskaitą jis pastebėjo, kad suvartojimo rodmenys, nuo kurių skaičiuojamas suvartojimas, nurodytas neteisingai, nes už dalį nurodyto elektros energijos kiekio vartotojas buvo sumokėjęs buvusiam elektros energijos tiekėjui UAB „Enefit“. Vartotojas paprašė įpareigoti UAB „Elektrum Lietuva“ perskaičiuoti sąskaitą nuo elektros skaitiklio rodmenų, nuo kurių UAB „Elektrum Lietuva“ suteikė vartotojui paslaugą.

Išnagrinėjusi ginčo aplinkybes VERT nustatė, kad dėl klaidos senajam objekto savininkui liko nepriskirtas apmokėti joks elektros energijos kiekis už paskutinį mėnesį prieš pasikeičiant savininkui, todėl į vartotojo sąskaitą buvo įtrauktas didesnis nei jo suvartotas elektros energijos kiekis. Dėl šios priežasties VERT įpareigojo AB „Energijos skirstymo operatorius“ atlikti elektros energijos kiekių perskirstymą, o UAB „Elektrum Lietuva“, gavus informaciją apie kiekių perskirstymą, perskaičiuoti vartotojui skirtus mokesčius.

VERT taip pat įpareigojo UAB „Elektrum Lietuva“ ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ per 30 dienų informuoti vartotoją ir VERT apie šio nutarimo vykdymo rezultatus.

12 komentarų

Bronius

Gaila kad į valdžią pakliuvo sukčiai o prezidentas neišdrįsta paleisti jos pailsėti.

Raimondas Strazdauskas

Siulau ESO ir Ignicio vadus viesai susaudyti kaip valstybes priešus, kad sekantys zinotu jog valstybės pagrindas yra zmones ir seimos.

Lietuvis

Ignitis tai aferistu irstva.emiausi su jais gruodzio ir sausio men.jokie akivaizdus irodymai negalioja.niekam auksciau neprisibelsi

Lordas

Ignitis ,tai viena iš svogriu klanų buveinių,kur teisybės net teismo kelio sunku surasti,kur paskelbė Ignitis ,kad ,,netesybos, nebus skaičiuojamos,tai netiesa ,jos skaiciuojamos,tik nerašoma,kad tai netesybos,o jos įtraukiamos į saskaita,o ieskok neieskojes,teisybės nesurasi,geriausiai du tokiais Igniciais neturėti jokių reikalu

džeronimo

Su konstitucija ir kitais įstątymais.Įstojom, tiksliau įstatė į es, o ten korupcija, kyšininkavimas,valdžios dalybos. Kol nebus kad valdžiažmogis-vagis sėdės kalėjime, tol taip ir būsime dulkinami per šikną. Dabar galioja kažkokia mistinė politinė atsakomybė.

Jonas

Skvernelis slapta pardave Ignitis akcijas. O kur seimo tyrimas, kur komisijos, kur prokurorai ?

Jonas

Ignitis, visiems gerai zinoma organizacija su nezinomu pavadinimu : ar tai valstybie, ar uab, nieko neaisku, jie apie save nieko neskelbia. Bet svarbiausia, kad ji ignoruoja vartotojus, neleidzia naudotis ju el.pastu ! I prasymus neatsako, rastu registracijos numeriu nesako ir t.t....

Heris

Kreivio "ignitis" akcijos,elektros liberalizavimo problemos,visa tai ir priveda prie supratimo.Kazkas su sia valdzia negerai.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas