„Meta“ skelbia apie galimus pavojus: nauji virusai siekia išnaudoti populiariausią šių dienų įrankį

Arnas Balčiūnas

2023-05-07, 07:35

0 komentarų

„Meta“ su malonumu paskelbė apie savo naujausias pastangas identifikuoti ir užkirsti kelią kenkėjiškų programų kampanijoms, kurios taikėsi į verslo vartotojus. Bendrovės saugos komandos naudojo įvairius metodus kovai su kenkėjiškomis programomis, įskaitant kenkėjiškų programų analizę, nuolatinį aptikimo sistemų tobulinimą, produktų atnaujinimus, bendruomenės palaikymą ir švietimą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Meta“ skelbia apie galimus pavojus: nauji virusai siekia išnaudoti populiariausią šių dienų įrankį

Įmonė taip pat pasidalino informacija apie grėsmes su kitomis kompanijomis ir ėmėsi teisinių veiksmų prieš grėsmę keliančius veikėjus. Šios bendros pastangos apribojo bet kokios atskiros kenkėjiškų programų atmainos gyvavimo trukmę ir padidino kenkėjiškų grupių išlaidas, todėl jos buvo priverstos investuoti daugiau išteklių nuolat koreguojant savo taktiką.

Kadangi „Meta“ pastebėjo daugybę kenkėjiškų programų kampanijų, vykdomų ne socialiniuose tinkluose, jie paragino žmones būti atsargiems atsisiunčiant programinę įrangą ar failus iš interneto. Bendrovė savo naujienų juostoje taip pat pasidalino papildomais saugumo patarimais.

Prieš aptardama „NodeStealer“, naują kenkėjiškų programų šeimą, kurią ji neseniai atrado, „Meta“ pasidalino naujausiomis tendencijomis, kurias pastebėjo kenkėjiškų programų grėsmės srityje. Tyrimas parodė, kad daugelis kenkėjiškų programų kampanijų naudojo specialiai sukurtus įrankius, nutaikytus į tam tikrų interneto paslaugų verslo vartotojus.

Kenkėjiškos grupės labai prisitaikė prie trikdžių ir išplito keliose interneto paslaugose, siekdamos užtikrinti, kad sudėtinga, įvairiapusė kenkėjiškų programų kampanija galėtų išgyventi pašalinimą iš bet kurios naudojamos interneto paslaugos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas