„Microsoft“ desperacija nustebins net ir visko mačiusius: rado naują būdą kaip konkuruoti su daugelio naudojama „Chrome“ naršykle

Tomas Eidukevičius

2023-03-12, 14:10

0 komentarų

Kalbant apie kompiuterių naršykles, pirmiausia reikėtų pradėti nuo „Internet Explorer“, kuri dažnai buvo vadinama naršykle, kuri skirta atsisiųsti kitas interneto naršykles. Dabar ji jau yra iškeliavusi į užmarštį, o populiariausia naršykle jau ne vienerius metus yra „Google“ produktas.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Microsoft“ desperacija nustebins net ir visko mačiusius: rado naują būdą kaip konkuruoti su daugelio naudojama „Chrome“ naršykle

„Microsoft“ jau kuris laikas stengiasi visais įmanomais būdais išpopuliarinti savo „Edge“ interneto naršyklę, kuri šiuo metu užima antrąją vietą tarp visų naršyklių. Tačiau situacija gali netrukus pasikeisti. Vasario mėnesio statistika atskleidžia, jog „Apple“ įrenginiuose naudojama „Safari“ kėsinasi į „Microsoft Edge“ poziciją.

Dar visai neseniai, „Microsoft“ nusprendė rodyti reklamas, kuomet vartotojai patenka į „Chrome“ atsisiuntimo puslapį, o dabar žengė dar vieną žingsnį. Kaip skelbia „Neowin“, besinaudojant naujuoju „Bing Chat“, atsiranda naujas langas, kuriame siūloma susipažinti su naujienomis, kurias galima rasti „Microsoft Edge“ naršyklėje.

„Microsoft Edge“ naršyklė / Neowin.net nuotr.

Remiantis „Neowin“ pateikiama informacija, iš pradžių vartotojus pasitinka langas su pasisveikinimu, tačiau vos tik paspaudus „Get Started“ – reikalai tampa kiek keisti. „Microsoft“ visais būdais bando priversti vartotojus naudotis „Edge“ naršykle, o jau antrajame lange rekomenduoja pasikeisti savo numatytąją naršyklę. Taip, šis langas siūlo pasikeisti pagrindinę naršyklę į „Microsoft Edge“.

„Microsoft Edge“ naršyklė / Neowin.net nuotr.

Tokie pasiūlymai yra ganėtinai įprasti, kuomet yra įdiegiama nauja naršyklė, tačiau „Microsoft“ žengia dar vieną žingsnį į priekį ir pateikia tokį pasiūlymą net ir tuomet kai naršyklė yra atnaujinama. Skelbiama, jog sekantis langas, po rekomendacijos pasikeisti numatytąją tvarkyklę, tiesiog informuoja, kad atnaujinimas buvo sėkmingas.

„Microsoft Edge“ naršyklė / Neowin.net nuotr.

Priminsime, jog populiariausia interneto naršykle kompiuteriuose ir toliau išlieka „Google Chrome“, kuri užima 66,12 proc. rinkos. Antroje vietoje rikiuojasi „Microsoft Edge“, kuri sudaro 10,84 proc. rinkos. Praėjusį mėnesį ši naršyklė prarado 0,24 proc. vartotojų, o tai gali būti pavojaus signalas. Trečioje vietoje esanti „Safari“ vasarį pelnė 10,14 proc. rinkos, taip išaugindama savo dalį 0,83 proc. ir jau kuris laikas artėja prie „Microsoft“ pozicijų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas