„Microsoft“ pasiūlė dar vieną patobulinimą: „Bing Chat“ pasipildė funkcija, leidžiančia generuoti vaizdus iš teksto

MiTech.lt

2023-03-31, 07:46

0 komentarų

Pastarieji mėnesiai internetinėje erdvėje buvo itin įdomios, o daugybės dėmesio sulaukė „OpenAI“ bendrovės sukurtas pokalbių robotas „ChatGPT“. „Dall-E“ nuotraukų įrankio kūrėjai pristatė bandomąją pokalbių roboto versiją, kuri iškart buvo įvardijama kaip internetinės paieškos ateitimi, kuri ateityje gali pakeisti „Google“ paieškos sistemą. Tačiau paieškos milžinė sulaukė ir dar vieną smūgio.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ pasiūlė dar vieną patobulinimą: „Bing Chat“ pasipildė funkcija, leidžiančia generuoti vaizdus iš teksto

Visai neseniai įvyko ir „Microsoft“ vadovų surengta spaudos konferencija, kurios metu atskleisti šios bendrovės sumanymai. Niekam ne paslaptis, jog ši JAV technologijų kompanija valdo paieškos sistemą „Bing“, o taip pat ir finansuoja „ChatGPT“ kūrimą. Dar visai neseniai buvo pristatyti ir pirmieji šios partnerystės vaisiai – tai pokalbių roboto integracija į paieškos sistemą. Dabar „Bing Chat“ sulaukė ir dar vienos naujovės.

„Microsoft“ į „Bing Chat“ įdiegė naują funkciją – dabar naudotojai gali paversti savo žodžius vaizdais naudodami paprastą prašymą. „Bing Chat“, naudojantis pagrindinę programinę įrangą, kurioje veikia „OpenAI ChatGPT“, buvo patobulintas, kad natūralios kalbos užuominas būtų galima paversti vaizdais, pasitelkiant DALL-E modelį, kurį taip pat sukūrė „OpenAI“. Remiantis „Microsoft“ pranešimu, „BingAI“, padedama „OpenAI“, integravo pažangią DALL-E modelio versiją, o kūrėjai įdiegė apsaugos priemones, kad naudotojai negalėtų priversti dirbtinio intelekto generuoti nesaugių ar įžeidžiančių vaizdų.

Šios apsaugos priemonės sukurtos remiantis pačios „OpenAI“ politika ir principais, kuriuos ji išdėstė savo dirbtinio intelekto gairėse. Be to, „Microsoft“ korporacijos viceprezidentas ir vyriausiasis rinkodaros pareigūnas Yusufas Mehdi paaiškino, kad kai dirbtinis intelektas nustato, kad iš raginimo būtų sukurtas potencialiai žalingas vaizdas, sistema blokuoja tokio vaizdo kūrimą ir įspėja naudotoją apie tai, kas ir kodėl įvyko. J. Mehdi priduria, kad „Microsoft“ pridėjo modifikuotą „Bing“ piktogramą kiekvieno paveikslėlio apatiniame kairiajame kampe, kad būtų galima atskirti, kurie paveikslėliai buvo sukurti naudojant „Bing“ paveikslėlių kūrėją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas