„Microsoft“ turi didelių ambicijų: siekia perimti „Google“ pozicijas, dar šiemet gali įvykti dideli pokyčiai

Lukas Snarskis

2023-05-13, 10:30

0 komentarų

Beveik prieš dvejus metus, 2021 metų rugsėjį, „Mozilla“ paskelbė, kad testuoja „Microsoft Bing“ kaip numatytąjį paieškos variklį savo „Firefox“ naršyklėje. Dabar šie testavimai gali tapti ir realybe.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ turi didelių ambicijų: siekia perimti „Google“ pozicijas, dar šiemet gali įvykti dideli pokyčiai

Remiantis naujausia informacija, „Microsoft“ siekia sudaryti sutartį su „Mozilla“, o pagrindinis tokio susitarimo tikslas – pakeisti „Firefox“ naršyklės numatytąją paieškos sistemą į „Bing“. Iki šiol čia naudojama yra „Google“ paieškos sistema.

Apie tokius galimus pasikeitimus praneša „The Information“, kurie, remdamiesi su šia tema susijusiais šaltiniais, teigia, kad „Microsoft“ vadovai dar šiais metais nori sudaryti sandorį su „Mozilla“. Pagrindinė to priežastis – būtent šių metų pabaigoje baigia galioti „Firefox“ kūrėjų ir „Google“ sutartis.

Būtų teisinga spėti, kad „Microsoft“ tikriausiai siekia pritraukti daugiau vartotojų ir panaikinti rinkos dalies atotrūkį nuo „Google“, nes pastaroji ir toliau yra absoliutus lyderis. Naujausi „Statcounter“ duomenys rodo, kad „Bing“ dalis daugiausiai buvo statiška.

Remiantis naujausia statistika, „Bing“ turi 2,79 proc. rinkos, o tai gerokai mažiau nei „Google“, kuri užimą net 92,63 proc. rinkos. Tuo tarpu „Statista“ teigia, kad „Bing“ procentas net sumažėjo nuo praėjusių metų spalio, kai buvo pasiekęs 9,92 proc. dalies. Naujausia kovo mėnesio procentinė dalis rodo, kad „Bing“ turi 8,23 proc., tačiau čia yra keletas teigiamų aspektų, nes „Bing“ šiek tiek padidino savo dalį, lyginant su praėjusiu mėnesiu.

Galbūt „Microsoft“ tikisi pasinaudoti DI pokalbių robotų ažiotažu. Dėl minėtos priežasties padidėjo ir naujojo „Bing“ aktyvumas. Kovo mėnesį paieškos sistema pasiekė 100 milijonų aktyvių vartotojų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas