Mokesčių inspekcija siunčia perspėjimą, suklusti turėtų kiekvienas: šiuos veiksmus būtina atlikti nedelsiant, pateikiama visa svarbiausia informacija

Pranešimas spaudai

2024-04-13, 10:54

2 komentarai (-ų)

Lietuvoje jau prasidėjo pajamų deklaravimo periodas, o daliai nuolatinių Lietuvos gyventojų tai padaryti yra būtina. Deklaruoti pajamas ir sumokėti mokesčius, kaip ir kasmet, reikia iki gegužės 2 dienos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Mokesčių inspekcija siunčia perspėjimą, suklusti turėtų kiekvienas: šiuos veiksmus būtina atlikti nedelsiant, pateikiama visa svarbiausia informacija

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad perkėlė duomenis į Elektroninio deklaravimo sistemą (EDS) ir daugiau nei 2,4 mln. gyventojų prisijungę jau gali matyti teikimui parengtas savo pajamų mokesčio deklaracijas.

Šiemet, kaip ir anksčiau, pajamas deklaruoti privalo gyventojai, kurie pernai vykdė individualią veiklą; gavo pajamų, nuo kurių būtina sumokėti mokesčius, pavyzdžiui: palūkanos, už būsto nuomą ar užsienyje gautos pajamos.

Pajamas deklaruoti būtina ir tiems, kurie pasinaudojo per dideliu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu (MNPD) ir dėl to susidarė mokėtina gyventojų pajamų mokesčio (GPM) suma bei kt.

Kaip deklaruoti pajamas?

Paprasčiausias būdas gyventojams deklaruoti pajamas - savarankiškai, e. būdu, padedant deklaravimo vedliui. Jeigu iškiltų klausimų, visą informaciją apie deklaravimą gali rasti VMI internetinėje svetainėje www.vmi.lt > Domiuosi pajamų ir turto deklaravimu.

Gyventojams, norintiems pasikonsultuoti mokesčių klausimais telefonu 1882 nebūtina laukti skambučių eilėje – užsisakius VMI skambutį per Mano VMI, konsultantas pats paskambins klientui nurodytu laiku. Taip pat Mano VMI identifikuoti gyventojai konsultacijų telefonu 1882 sulaukia greičiau, nes sistema automatiškai perkelia skambutį į eilės priekį.

Primename, jog neturint galimybės pajamas deklaruoti savarankiškai per EDS, nebūtina vykti į VMI aptarnavimo padalinį, nes šią paslaugą teikiame ir telefonu 8 5 2191 777 > Pajamų deklaravimas (spausti 1). Atkreipiame dėmesį, kad esant poreikiui atvykti į aptarnavimo dalinį būtina išankstinė registracija vizitui per VMI registracijos sistemą čia.

Svarbi data – liepos 31 diena

Kasmet daliai pajamas deklaruojančių gyventojų permokėta pajamų mokesčio suma sugrįžta: dėl įmokų už gyvybės draudimą, išlaidų už studijas, kredito palūkanas ir kt., bei tais atvejais, jei buvo pritaikytas per mažas MNPD.

Pažymėtina, jog, kaip ir kasmet, permokų grąžinimui sąrašai sudaromi atsitiktine tvarka, neatsižvelgiant į deklaracijos pateikimo datą.

Šiemet savo pajamas jau deklaravo daugiau nei 971 tūkst. gyventojų, kas rodo, jog nemaža dalis lietuvių jau atliko būtinus veiksmus. Tačiau tai padarė tikrai ne visi, todėl rekomenduojame nedelsti ir viską susitvarkyti kuo skubiau.

2 komentarų

X

Ko čia viduriuoja.Mokesčius galiu sumokėti pačią paskutinę dieną gegužės 2d.Kai mums permokas tai neišmoka kaip mes norėtumėm tempia iki paskutinės,tai kodėl mes taip negalim.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas