„Netflix“ pradžiugino filmų ir serialų mėgėjus: milijonai žmonių sulaukė puikių naujienų, tačiau lietuviams tai nepatiks

Viena populiariausių turinio platformų „Netflix“ nuolat ieško būdų kaip pasiūlyti vis daugiau filmų ar serialų, tačiau tuo pačiu ir naujų galimybių. Platforma visame pasaulyje turi daugiau kaip 220 mln. prenumeratorių, o artimiausiu metu jų gretos gali ir dar labiau išaugti.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Netflix“ pradžiugino filmų ir serialų mėgėjus: milijonai žmonių sulaukė puikių naujienų, tačiau lietuviams tai nepatiks

Daugelio lietuvių naudojama „Netflix“ platforma pradėjo kainų mažinimą, kuris palies ne tokias turtingas šalis. Pranešama, jog bendrovė sumažino kainas daugiau nei 100 šalių, o tai turėtų pajusti maždaug 10 mln. šios platformos naudotojų.

Skelbiama, jog mažesnėmis kainomis bus galima mėgautis tokiose šalyse kaip Egiptas, Malaizija, Tailandas, Filipinai, Kroatija, Slovėnija ar Bulgarija, o taip pat ir daugelyje kitų. Šie pokyčiai palies daugiau nei 4 proc. „Netflix“ vartotojų, o kainų sumažėjimas sieks nuo 20 iki 60 proc. Deja, tačiau lietuviams mažesnė kaina nėra siūloma.

Kainų pokyčiai nepalies vartotojų Šiaurės Amerikoje ir Vakarų Europoje, kur koncentruojasi didžiausios ir turtingiausios „Netflix“ vartotojų grupės. Teigiama, kad kainų mažinimas skirtas šalims, kuriose žmonės uždirba gerokai mažiau. Vidutinės pajamos tokiose šalyse kaip JAV, Kanada ar Švedija yra gerokai didesnės, o vartotojai sau gali leisti ir brangesnes „Netflix“ narystes.

Toks sprendimas turėtų patikti „Netflix“ vartotojams, kurie gyvena nuolaidų sulaukusiose šalyse, tačiau toks sprendimas glumina ekspertus. Šios rinkos tendencijos rodo, jog tokių platformų vadovai yra linkę didinti, o ne mažinti kainas. Dar visai neseniai kainas pakėlė tokios platformos kaip „Apple TV+“, „Disney+“ ar „HBO Max“.

Bene didžiausias skirtumas tarp „Netflix“ ir pagrindinių jų konkurentų – bendrovė dirba pelningai. Praėjusiais metais kompanijos pajamos siekia 4,49 mlrd. JAV dolerių, nors pastaruoju metu „Netflix“ praranda vis daugiau prenumeratorių. Be to, kaip pažymi „Ampere Analysis“, šis žingsnis yra skirtas padėti sušvelninti „Netflix“ slaptažodžių dalijimosi apribojimų pasekmes.

Verta pastebėti, jog kainų mažinimas iš esmės palietė tas šalis, kuriose ši rinka dar tik besivysto. Toks sprendimas gali padėti pritraukti naujų prenumeratų, kas leistų „Netflix“ uždirbti daugiau nei iki šiol, nepaisant to, kad kainos buvo sumažintos.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas