„Netflix“ sugalvojo naują gudrybę kaip uždirbti dar daugiau: naujausia metodika gali priversti jus imtis netikėtų dalykų

Arnas Balčiūnas

2023-07-11, 08:40

2 komentarai (-ų)

„Netflix“ ketina vykdyti epizodines reklamos kampanijas, kad padidintų žiūrovų įsitraukimą, pokalbyje su „Financial Times“ teigė reklamos vadovai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Netflix“ sugalvojo naują gudrybę kaip uždirbti dar daugiau: naujausia metodika gali priversti jus imtis netikėtų dalykų

Kadangi „Netflix“ turi galimybę sekti tai, ką žiūrėjote, reklamuotojai gali sukurti 15 serijų reklamos kampaniją, kurioje būtų leidžiamas naujas epizodas, priklausomai kaip toli peržiūrėjote TV serialą.

Išlaikant skirtingą turinį, epizodinės reklamos gali padėti patraukti žiūrovo dėmesį geriau nei reklama, kurią jie jau matė dešimt kartų.

Reklamų formatas gali veikti ypač gerai, kai prekės ženklai iš tikrųjų rūpi žiūrintiesiems – galbūt kažkas panašaus į „Apple“ reklamos kampaniją „Įsigykite Mac“. Užuot stengęsi išvengti, žiūrovai gali pradėti laukti kitos reklamos serijos.

Kalbėdamas su „Financial Times“, neįvardintas reklamos bosas sakė:

„Jie žinos, ką žiūrėjote. Taigi senieji epizodinio darbo laikai gali sugrįžti, nes anksčiau niekada negalėjote garantuoti, ką žmonės jau matė. Dabar galite parašyti 15 reklamos epizodų ir garantuoti, kad žiūrovas juos pamatys tinkama tvarka. Tad tai tikrai įdomu."

Kitas reklamos bosas FT sakė, kad „Netflix“ dabar uždirba daugiau pinigų už vieną vartotoją savo reklamos prenumeratos pakopoje nei standartinėje. Dėl teigiamos „Netflix“ laidų reputacijos jis teigė, kad reklamuotojai nori reklamuoti savo prekės ženklus platformoje. Tačiau jis pripažino, kad „Netflix“ reklamų auditorija vis tiek buvo maža.

„Netflix“ pirmą kartą savo pigesnę reklamų pakopą pristatė lapkritį tik keliose rinkose: Australijoje, Brazilijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Japonijoje, Korėjoje, Meksikoje, Ispanijoje, JK ir JAV. Gegužės viduryje ši pakopa jau turėjo penkis milijonus aktyvių vartotojų per mėnesį.

Per pirmąjį pasiekiamumo mėnesį keli reklamos agentūrų vadovai skundėsi, kad „Netflix“ nepateisino lūkesčių, tačiau, sprendžiant iš naujesnių komentarų, atrodo, kad reklamos agentūros pradėjo priprasti.

2 komentarų

Arūnas

Didelį kiekį žiūrovų Netflix prarado ir toliau praranda nustoję versti filmus ir serialus į rusų kalbą

Mano Vardas

Taip taip visi isišiepę lauks tų tavo reklamų o tie kas nežiūrėjo ir toliau nežiūrės. Idijotizmas

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas