Netrukus galite likti be prieigos prie savo „Google“ paskyros: paprasti būdai kaip išsaugoti savo „Google“ paskyrą ir kodėl bendrovė priėmė tokį sprendimą

Po Elono Musko pranešimo, jog socialiniame tinkle „Twitter“ bus šalinamos neaktyvios paskyros, analogišką informaciją paskelbė ir „Google“. Pranešama, jog JAV technologijų milžinė jau netrukus ketina pradėti senų ir nenaudojamų „Gmail“ paskyrų šalinimą.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Netrukus galite likti be prieigos prie savo „Google“ paskyros: paprasti būdai kaip išsaugoti savo „Google“ paskyrą ir kodėl bendrovė priėmė tokį sprendimą

Savo tinklaraštyje, „Google“ atstovai aiškina, jog pagrindinė neaktyvių paskyrų šalinimo priežastis yra ta, kad tai turėtų padėti apsaugoti vartotojus nuo paskyrų vagysčių ar galimų sukčiavimo atvejų.

Remdamasi savo vidine analize, „Google“ teigia, kad nenaudojamose paskyrose bus nustatytas 2 etapų patikrinimas, yra daugiau nei 10 kartų mažesnė, palyginti su aktyviomis paskyromis.

Gera žinia ta, jog „Google“ kol kas neketina pašalinti nei vienos paskyros, o šis procesas prasidės kiek vėliau. Kaip teigiama pranešime, šis procesas turėtų būti pradėtas tik šių metų pabaigoje, gruodžio mėnesį. Taigi bent iki to laiko turite prisijungti prie paskyros tam, kad ji nebūtų ištrinta.

Prisijungti ir patikrinti savo „Google“ paskyrą reikia bent kartą per kelis mėnesius, jei to nedarėte kurį laiką. „Google“ teigimu, ji pakeitė neaktyvių paskyrų taisykles ir pašalins paskyras, kurios buvo nenaudojamos pastaruosius dvejus metus.

Tačiau, jei nerimaujate, kad jūsų „Google“ paskyra gali tapti neaktyvi, yra keletas paprastų dalykų, kuriuos galite padaryti, kad ji išliktų veikianti. Štai keletas būdų, kaip išlaikyti ją aktyvią.

Rašykite bei skaitykite savo el.laiškus

„Gmail“ yra galingas el. laiškų skaitymo ir rašymo įrankis, todėl jūsų „Google“ paskyra išlieka aktyvi. Norėdami parašyti el. laišką, tiesiog spustelėkite mygtuką „Sukurti“ ir įveskite gavėjo el. pašto adresą, temą ir pranešimą. Taip pat galite pridėti priedų, pvz., dokumentų ar vaizdų, spustelėdami sąvaržėlės piktogramą. Norėdami perskaityti el. laišką, tiesiog spustelėkite ant jo gautųjų aplanke. Jums nieko daugiau nereikia daryti - perskaičius el. laišką, jūsų „Google” paskyra išlieka aktyvi.

„Gmail“ naudoja mašininį mokymąsi, kad surūšiuotų el. laiškus į skirtingus skirtukus, pvz., „Pagrindinis“, „Socialiniai tinklai“ ir „Reklamos“, kad būtų lengva rasti tai, ko ieškote. Be to, galite naudoti „Google Chat“ „Gmail“ sistemoje individualiems arba grupiniams pokalbiams, arba „Google Groups” ir sukurti grupę su moderavimo valdikliais. Šie dalykai taip pat išlaikys jūsų paskyrą aktyvią.

Naudokite „Google Drive“

„Google Drive” yra debesijoje veikianti saugyklos paslauga, leidžianti vartotojams saugoti failus internete ir pasiekti juos iš bet kurios vietos, kur yra interneto ryšys. Kartais ten saugant failus, su paskyra viskas bus gerai. Paslauga taip pat turi nemokamų žiniatinklio programų, skirtų kurti dokumentus, skaičiuokles, pristatymus ir kt. „Google Drive” yra populiarus įrankis tiek studentams, tiek profesionalams, nes jis leidžia lengvai bendradarbiauti ir dalintis failais.

Naudodami „Google Docs” vartotojai gali kurti ir redaguoti dokumentus realiuoju laiku kartu su kitais, todėl grupiniai projektai ir komandos bendradarbiavimas yra daug paprastesni. Be to, „Google Drive” siūlo galimybę dirbti neprisijungus „Windows“ ir „MacOS“ kompiuteriuose bei „Android“ ir „iOS“ išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse. Apskritai, „Google Drive” yra universalus ir patogus įrankis visiems, norintiems saugoti ir dalintis failais internete.

Žiūrėkite „YouTube“ vaizdo įrašus

Toks paprastas dalykas, kaip vaizdo įrašo peržiūrėjimas „YouTube“, gali išlaikyti jūsų „Google“ paskyrą aktyvią. Vaizdo įrašų žiūrėjimas „YouTube“ yra daugelio žmonių mėgstama pramoga. „YouTube“ yra vaizdo įrašų dalinimosi svetainė, leidžianti vartotojams žiūrėti vaizdo įrašus bet kuriame įrenginyje ir bet kur.

Svetainėje yra daugybė turinio, nuo muzikinių iki mokomųjų vaizdo įrašų ir įvairių kitų dalykų. Taigi, jei leidžiate laiką žiūrėdami vaizdo įrašus kitose platformose, galbūt norėsite tai padaryti „YouTube“. Tai padės išlaikyti aktyvią „Google“ paskyrą.

Siųskitės programėles iš „Play Store“

Programos atsisiuntimas iš „Google Play” parduotuvės tiesiogiai nepadeda išlaikyti „Google“ paskyros aktyvios, tačiau norint pradėti siųsti ir pirkti elementus „Google Play“ parduotuvės programėlėje, prie įrenginio reikia pridėti „Google“ paskyrą.

„Google Play“ paslaugos naudojamos „Google“ programoms ir programėlėms iš „Google Play“ atnaujinti, ir teikia pagrindines funkcijas, pvz., „Google“ paslaugų autentifikavimą.

Naudokitės „Google“ paieška

„Google“ paieška negali tiesiogiai išlaikyti jūsų „Google“ paskyros aktyvios. Tačiau jei paskyra susieta su jūsų telefonu, ji išlieka aktyvi dėl tokio paprasto dalyko kaip „Google“ paieškos naudojimas. „Google Search“ yra paieškos variklis, kuris pakeitė informacijos prieigos būdą.

„Google” tapo populiariausia paieškos sistema pasaulyje dėl savo kaip patikimiausio informacijos šaltinio reputacijos. Ji žmonėms teikia įvairias paslaugas, tokias kaip vaizdų paieška, „Google“ naujienos, tinklaraščių paieška ir kitos paslaugos. „Google“ pavertė pasaulį greito tempo scenarijumi su prieiga prie išsamios informacijos iš beveik 8 milijardų tinklalapių.

Naudokitės „Google“ prisijungimo galimybe

Prisijungimas naudojant „Google” yra patogus būdas prisijungti prie trečiųjų šalių programėlių ir paslaugų, kadangi nereikia prisiminti atskirų kiekvienos paskyros vartotojo vardų ir slaptažodžių. Taigi, net jei nenaudojate „Google“ paskyros tiesiogiai, bet naudojate ją prisijungdami prie trečiųjų šalių paskyrų, jūsų „Google“ paskyra yra saugi.

Kas nutiks jeigu nenaudosiu savo „Google“ paskyros?

Ankstesnėje politikoje įmonė nurodė, kad jei jūsų paskyra neaktyvi, ji gali ištrinti jūsų duomenis. Tačiau „Google“ dabar teigia, kad šios paskyros gali būti ištrintos visam laikui. Žemiau yra keletas naujausio atnaujinimo detalių.

Interneto bendrovė teigia, kad jei „Google“ paskyra nebus naudojama ir prie jos nebus prisijungiama bent dvejus metus, ji bus ištrinta kartu su visais jos duomenimis. El. pašto adresas, „Gmail“ pranešimai, „Drive”, „Docs”, kalendoriaus įvykiai, „Workspace“ failai ir „Google“ nuotraukos taps nepasiekiami vartotojams. Turėkite omenyje, kad ši politika taikoma tik asmeninėms paskyroms. Ji negalioja įmonėms, grupėms ar institucijoms.

„Google“ pažadėjo veikti atsargiai ir pamažu, tuo pačiu informuodama vartotojus:

  1. Politika įsigalios ne iš karto. Bet net jai įsigaliojus, žmonės, turintys neaktyvias paskyras, nebus paveikti iš karto. Taigi, jums neverta jaudintis.
  2. Anksčiausiai „Google“ pradės šalinti neaktyvias paskyras 2023 m. gruodžio mėn.
  3. „Google“ spręs problemą žingsnis po žingsnio, pradedant nuo paskyrų, kurios buvo sukurtos, bet niekada nenaudotos.
  4. Likus mėnesiams iki paskyros atšaukimo, „Google“ išsiųs daug el. laiškų paskyros el. pašto adresu ir atsarginiu el. pašto adresu (jei toks buvo pateiktas).

Kodėl „Google“ nusprendė šalinti neaktyvias paskyras?

Nors paskyra turi įvairių saugumo priemonių, jei ji kurį laiką nebuvo naudojama, labiau tikėtina, kad ji gali būti nulaužta. Taip yra dėl to, kad pavogtose arba apleistose paskyrose dažnai naudojami pažeidžiami slaptažodžiai, trūksta dviejų veiksnių autentifikavimo ir yra mažiau vartotojo saugos tikrinimų.

Remiantis bendrovės tyrimu, neaktyviose paskyrose mažiau tikėtinas dviejų veiksmų autentifikavimo naudojimas nei aktyviose paskyrose. Tai rodo, kad šioms paskyroms dažniau gresia nulaužimas. Įsilaužus į paskyrą, ji gali būti naudojama bet kam: nuo šlamšto siuntimo iki kito nepageidaujamo ar net žalingo turinio dalinimosi ir asmens tapatybės vagystės.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Ernesta

Nu. Kada ištrinsite mano senajį paskyra???? Aš jo nebenaudoju seniai jau atsiboodo laukti kol, ištrinsite google !

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas