Nuo šiol „Tinder“ pasimatymai bus kitokie: pristatytas programėlės pokytis leis išvengti ir ypač pavojingų situacijų

Pranešimas spaudai

2024-05-07, 13:00

0 komentarų

Populiarios pažinčių programėlės „Tinder“ kūrėjai paskelbė, kad imasi papildomų saugumo priemonių. Naujoji platformos funkcija „Share My Date“ nuo šiol vartotojams leis su artimaisiais dalintis pasimatymo vieta, data, laiku, partnerio vardu bei nuotrauka.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Nuo šiol „Tinder“ pasimatymai bus kitokie: pristatytas programėlės pokytis leis išvengti ir ypač pavojingų situacijų

Anot Justinos Antropik, „Tele2“ socialinių tinklų ir skaitmeninio turinio vadovės, tokio žingsnio „Tinder“ naudotojai laukė jau ilgai – nuskambėjo ne vienas atvejis, kai į pasimatymus išėjusios merginos tapo nusikaltėlių aukomis.

Paskatino naudotojų poreikis

Jei iki šiol dalis „Tinder“ naudotojų prieš ruošdamiesi susitikti su programėlėje surasta simpatija artimiesiems galėdavo atsiųsti nebent momentinę partnerio profilio ekrano kopiją (angl. „screenshot“) – dabar apie savo pasimatymų planus jie pranešti gali kur kas paprasčiau. Tam „Tinder“ pristatė naują funkciją „Share My Date“.

„Tinder“ vartotojai savo pasirinktiems kontaktams nuo šiol galės nusiųsti nuorodą, kurioje bus pateikta informacija apie būsimo pasimatymo datą, vietą, laiką, taip pat bus galimybė pasidalinti simpatijos profiliu. Be to, šalia nuorodos atsirado galimybė parašyti norimą pastabą ar komentarą. Tokios nuorodos gali būti siunčiamos iš anksto, iki pasimatymo likus net 30 dienų. Be to, informaciją galima redaguoti, todėl vartotojai gali bet kada ją atnaujinti“, – sako J. Antropik.

Anot jos, „Share My Date“ nuorodas gali peržiūrėti kiekvienas gavėjas, įskaitant ne „Tinder“ naudotojus. Artimieji, turintys „Tinder“ paskyrą, gali peržiūrėti visą atsiųstą naudotojo profilį, tačiau negali su juo bendrauti. Tie, kurie „Tinder“ paskyros neturi, savo naršyklėje, gali matyti ribotą simpatijos profilio versiją: nuotraukas, vardą ir amžių.

Šią naują funkciją įkvėpė „Tinder“ naudotojų duomenys. Remiantis jais, net 51 proc. jaunesnių nei 30 metų vienišių iš anksto savo draugams praneša išsamią informaciją apie būsimus savo pasimatymus. J. Antropik priduria, kad pokytį galėjo paskatinti ir neretai su „Tinder“ siejami nusikaltimai, dažniausiai nutaikomi į moteris – jau ne kartą platforma besinaudojančios naudotojos tapo nusikaltimų aukomis.

„Ši nauja funkcija galės padėti naudotojams einant į pasimatymus jaustis saugiau, o atsitikus nesaugiai situacijai – greičiau reaguoti teisėsaugos institucijoms. Žinoma, išlieka vienas minusas – neretai programėlėje apsimetama kitais žmonėmis, naudojamos svetimos nuotraukos, dėl ko nusikaltėlius rasti vis tiek gali būti nelengva“, – pasakoja J. Antropik.

Pataria elgtis atsargiai

Per ateinančius mėnesius naująja funkcija naudotis galės JAV, Anglijos, Australijos, Kanados, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, Nyderlandų, Indijos, Vokietijos, Airijos, Japonijos, Brazilijos, Singapūro, Šveicarijos, Meksikos, Korėjos, Vietnamo ir Tailando „Tinder“ naudotojai. Lietuvoje šios funkcijos kol kas dar reikės palaukti.

Norint, kad pirmasis pasimatymas praeitų sklandžiai, pažinčių programėlės kūrėjai vartotojams pataria išlikti budriems ir prieš einant į susitikimą su nauju žmogumi pagalvoti apie savo saugumą.

„Visų pirma, saugokite savo duomenis – iš karto neatskleiskite savo namų ar biuro adreso. Prieš eidami į pirmą susitikimą pasiūlykite pirmiau susiskambinti vaizdo skambučiu. Taip pat patartina pirmam pasimatymui pasirinkti viešą, gerai jums pažįstamą vietą, kurioje būtų ir kitų žmonių, apie savo planus ir būvimo vietą pranešti artimam žmogui. Jeigu pasimatymo metu jaučiatės nejaukiai – nebijokite atsiprašyti ir iš jo išeiti anksčiau negu planavote“, – pataria J. Antropik.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas