„Opera“ nusitaikė į „Google“ naršyklės pozicijas: pristatyta nauja naršyklės versiją, kuri gali pakeisti situaciją rinkoje

„Opera“ pristatė naują interneto naršyklę „Opera One“, kuri vėliau šiais metais turėtų pakeisti dabartinę pagrindinę kompanijos naršyklę asmeniniuose kompiuteriuose. „Opera One“ atneša keletą pakeitimų, įskaitant atnaujintą vartotojo sąsają, integraciją su DI pokalbių robotais ir skirtukų valdymo funkcijas.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Opera“ nusitaikė į „Google“ naršyklės pozicijas: pristatyta nauja naršyklės versiją, kuri gali pakeisti situaciją rinkoje

„Opera One“ pasižymi atnaujintu dizainu, kuriame yra labiau suapvalintos vartotojo sąsajos elementų formos, pvz., skirtukai, adreso juosta ir šoninė juosta. Tačiau tai nėra visiškas dizaino pertvarkymas, nes daugelis vartotojo sąsajos ir ypač meniu dizainas ir išdėstymas yra identiški dabartinei naršyklės versijai.

„Opera“ teigia, kad „Opera One“ yra pirmoji stambi „Chromium“ pagrindo naršyklė, įdiegusi kelių gijų (multithreaded) kompozitorių. Tai pagerina vartotojo sąsajos animacijų, kurių naujoje naršyklėje yra nemažai, našumą.

Kita nauja „Opera One“ funkcija yra kažkas, ką „Opera“ vadina skirtukų salomis. Tai kai kuriose kitose naršyklėse randama skirtukų valdymo funkcija, leidžianti kurti skirtukų grupes. Šias grupes galima atidaryti arba sutraukti, kad sutaupytumėte vietos ir suskirstytumėte atidarytas svetaines į kategorijas. Skirtukų salas galima nustatyti taip, kad jos kurtų automatines grupes, atidarius nuorodą iš peržiūrimos svetainės naujame skirtuke, arba jas galima kurti rankiniu būdu, velkant skirtukus. Grupės gali būti išsaugomos arba uždaromos kartu.

Galiausiai, „Opera“ taip pat integravo „ChatGPT“ ir „ChatSonic“ į savo šoninės juostos funkciją, leidžiančią atidaryti abi paslaugas mažame šoniniame lange. Taip pat yra integruota DI užuominų funkcija, teikianti pasiūlymus sutrumpinti straipsnį, išryškinti pagrindinę mintį, sukurti „Twitter“ žinutę, sukurti memo idėją ir pan. Tai daromo atsižvelgiant į peržiūrimo puslapio turinį, naudojant vieną iš anksčiau paminėtų paslaugų, todėl parinktys keičiasi priklausomai nuo puslapio.

Be to, dabartinio pavidalo „Opera One“ nėra daug atitolusi nuo esamos „Opera“ naršyklės. Reikia pripažinti, kad tai lyg madingų žodžių mišrainė, į kurią įmetami tokie dalykai kaip dirbtinis intelektas ir moduliškumas („Opera“ taip pat viena pirmųjų įšoko į kriptovaliutų traukinį). Šiuo metu naršyklė yra „ankstyvosios prieigos“ versijoje, o vėliau šiais metais pakeis standartinę „Opera“, skirtą „Windows“, „MacOS“ ir „Linux“.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

A

Senai naudoju opera, kai silpnesnis interneto ryšys ji vistiek krauna ir veikia dvigubai greičiau, google chrome jau seniai niekam tikusi naršyklė

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas