Optimizuota „Ignitis“ valdysena: darbą pradeda valdyba su priežiūros funkcija

Atsinaujinančiai energijai prioritetą teikiančios integruotos energetikos paslaugų bendrovės „Ignitis grupė“ stebėtojų taryba ir valdyba priėmė sprendimą dukterinėje bendrovėje „Ignitis“ taikomą dvipakopį valdymo modelį keisti į vienpakopį, t. y., – atsisakyti iš darbuotojų suformuotos vykdomosios valdybos, vietoje jos formuoti valdybą su priežiūros funkcija ir patvirtino naujos valdybos sudėtį.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Optimizuota „Ignitis“ valdysena: darbą pradeda valdyba su priežiūros funkcija

Sumanių energetikos sprendimų bendrovės „Ignitis“ valdyba su priežiūros funkcija sudaroma iš 5 narių: 2 nepriklausomų narių, 2 akcininko atstovų, 1 valstybės tarnautojo.

„Ignitis“ valdybos nariais paskirti:

  • Strateginio planavimo ir valdymo srityje – Paulius Dambrauskas (nepriklausomas narys);
  • Tarptautinio verslo plėtros srityje – Roger Hunter (nepriklausomas narys);
  • Finansų valdymo srityje – valstybės tarnautoja Toma Sasnauskienė;
  • Energijos tiekimo (komercinės veiklos) srityje – akcininko atstovas Vidmantas Salietis;
  • Energijos tiekimo (reguliuojamos veiklos) srityje – akcininko atstovas Mantas Mikalajūnas.

„Sveikinu darbą pradedančią naujos sudėties valdybą. Naują kadenciją pradedantys eiti valdybos su priežiūros funkcija nariai užtikrins sklandų bendrovės „Ignitis“ darbų tęstinumą bei šiuo metu įgyvendinamus ilgalaikius tikslus“, – sako Darius Maikštėnas, „Ignitis grupės“ vadovas.

Strateginio planavimo ir valdymo srities nepriklausomu valdybos nariu paskirtas Paulius Dambrauskas yra sukaupęs plačią vadovavimo patirtį telekomunikacijų, mažmeninės prekybos, logistikos srityse. Tarptautinio verslo plėtros srityje nepriklausomo nario pareigas pradedantis eiti Roger Hunter šiuo metu yra bendrovės „Shell“ elektrinio mobilumo viceprezidentas, atsakingas už „Shell“ EV Charging Solutions veiklą visame pasaulyje.

Valstybės tarnautoja Toma Sasnauskienė, valdyboje bus atsakinga už finansų valdymo sritį. Per daugiau kaip 16 metų karjerą viešajame sektoriuje, valdybos narė reikšmingai prisidėjo plėtojant ir tobulinant Valstybės iždo klientų aptarnavimo galimybes, susijusias su įvairiomis finansinėmis priemonėmis – nuo Vyriausybės vertybinių popierių ir valiutų apsikeitimo sandorių iki investicinių produktų ir valstybės garantijų. Energijos tiekimo (komercinės veiklos) srityje, kaip akcininko atstovas, valdybos nario pareigas pradedantis eiti Vidmantas Salietis yra „Ignitis grupė“ valdybos narys, komercijos ir paslaugų direktorius. Vadovavimo patirtį jis įgijo dirbdamas „Energijos tiekimas“ generaliniu direktoriumi.

Prieš tai vadovavo Didmeninės elektros prekybos departamentui bendrovėje „Ignitis gamyba“ (buv. „Lietuvos energijos gamyba“). Dar vienas akcininko atstovas, energijos tiekimo (reguliuojamos veiklos) srityje, valdybos nario pareigas pradedantis eiti Mantas Mikalajūnas. Šiuo metu jis yra „Ignitis grupė“ valdybos narys, Grupės reguliuojamų veiklų vadovas.

Akcininko atstovas yra 20 metų įvairiose energetikos sektoriaus įmonėse dirbantis vadovas, turintis patirties tiek reguliuojamo, tiek komercinio verslo vystymo, taip pat santykių su suinteresuotomis šalimis ir reguliuojančiomis institucijomis bei didelių projektų valdymo srityse.

Vienpakopis valdysenos modelis bendrovėje užtikrins paprastesnę, bet tuo pačiu efektyvią ir toliau aukščiausius valdysenos standartus atitinkančią valdyseną, greitą sprendimų priėmimą, operatyvią komunikaciją, aktyvų nepriklausomų narių įsitraukimą.

Įgyvendinus pokytį toliau bus užtikrinamas „Ignitis grupės“ skaidrumas ir atvirumas, savalaikis ir tikslus informacijos apie grupę ir jos dukterines bendroves atskleidimas, valdymo ir priežiūros organų atskaitomybė.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas