Paaiškėjo populiariausios interneto naršyklės: nepaisant rekordinio „Microsoft Edge“ populiarumo, pirmoje pozicijoje – daugelio pamėgtas „Google“ produktas

Lukas Snarskis

2024-01-04, 09:01

0 komentarų

Kalbant apie kompiuterių naršykles, pirmiausia reikėtų pradėti nuo „Internet Explorer“, kuri dažnai buvo vadinama naršykle, kuri skirta atsisiųsti kitas interneto naršykles. Dabar ji jau yra iškeliavusi į užmarštį, o populiariausia naršykle jau ne vienerius metus yra „Google“ produktas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Paaiškėjo populiariausios interneto naršyklės: nepaisant rekordinio „Microsoft Edge“ populiarumo, pirmoje pozicijoje – daugelio pamėgtas „Google“ produktas

Prasidėjus naujam mėnesiui – puiki galimybė pažvelgti į tai kas buvo populiaru praėjusį. „Statcounter“ jau skelbia populiariausių gruodžio mėnesio naršyklių sąrašą. Kaip ir įprasta, pirmoje pozicijoje ir toliau rikiuojasi „Google“ sukurta „Chrome“, o „Microsoft Edge“ užfiksavo visų laikų rekordą.

„Microsoft“ sukurta interneto naršyklė dar praėjusių metų gegužę aplenkė „Apple“ naudojamą „Safari“ ir įsitvirtino antroje pozicijoje, o dabar fiksuoja ir rekordinį pasiekimą. Remiantis gruodžio mėnesio duomenimis, kompiuteriams skirtos „Edge“ rinkos dalis išaugo iki 11,9 proc., o tokia populiari ši interneto naršyklė dar nėra buvusi.

Jeigu „Microsoft Edge“ fiksuoja rekordinį populiarumą, tai „Safari“ naršyklės populiarumas ir toliau mažėja. „Apple“ sukurtos interneto naršyklės rinkos dalis sumažėjo iki 8,96 proc. Negana to, tai yra vienintelis įrankis, kuris fiksavo nuosmukį, tačiau to priežastys nėra skelbiamos. „Safari“ netrukus gali prarasti ir trečią poziciją, kadangi „Mozilla Firefox“ rinkos dalis jau siekia 7,62 proc.

Žinoma, pirmoje pozicijoje ir toliau rikiuojasi „Google“ sukurta interneto naršyklė. „Chrome“ užima net 65,23 proc. kompiuteriams skirtų naršyklių rinkos. Populiariausių penketuko apačioje – „Opera“, kuri užima 3,8 proc. rinkos.

Kiek kitokia situacija yra, kuomet žvelgsime į mobiliųjų įrenginių naršykles. Nors lyderis čia ir tas pats, tačiau likęs penketukas atrodo visai kitaip. „Google Chrome“ sudaro net 64,93 proc. mobilių naršyklių rinkos ir čia užtikrintai pirmauja. Antra populiariausia mobilių įrenginių naršyklė – tai „Safari“.

„Apple“ išmaniuose telefonuose naudojama interneto naršyklė užima 24,71 proc. Trečioje pozicijoje – „Samsung Internet“ su 4,48 proc., ketvirtoje – „Opera“ su 2,28 proc., o penketuką užbaigia „UC Browser“, kuri užima 1,48 proc. rinkos. Į penketuką nepatenkanti „Microsoft Edge“ naršyklė taip pat turiu naudotojų, tačiau jų rinkos dalis sudaro vos 0,24 proc.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas