Planuojate keisti darbą? Atskleidė, ką svarbu išsiaiškinti apie įmonę, kad netektų gailėtis

Pranešimas spaudai

2023-02-25, 07:35

0 komentarų

Keisdami darbą žmonės tikisi ne tik didesnio atlyginimo, geresnių galimybių profesiniam ir asmeniniam tobulėjimui, bet ir įkvepiančios įmonės kultūros bei vieningos komandos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Planuojate keisti darbą? Atskleidė, ką svarbu išsiaiškinti apie įmonę, kad netektų gailėtis

Tam, kad pakeitus darbovietę netektų gailėtis, svarbu dar prieš pirmąjį darbo pokalbį sužinoti kuo daugiau informacijos ne tik apie poziciją, į kurią kandidatuosite, bet ir apie bendrovės kultūrą ir vertybes. Kaip patikrinti, ar jūsų ir potencialaus darbdavio lūkesčiai ir vizijos sutampa?

„Ieškant komandos pastiprinimo, renkasi ne tik darbdavys, bet ir kandidatas, todėl noras patikrinti įmonę dar prieš pirmąjį darbo pokalbį – sveikintinas ir natūralus. Pasidomėjus papildomai, bus kur kas lengviau užduoti tikslingus klausimus, palyginti kelias skirtingas bendroves ir galiausiai išsirinkti tinkamiausią variantą, geriausiai atitinkantį jūsų lūkesčius ir vertybes“, – pranešime žiniasklaidai sako „Bitės“ žmonių ambasados vadovė Eglė Staniulionė.

Ypatingas dėmesys soc. tinklams ir svetainei

Ekspertės teigimu, pirmiausia reikėtų nuodugniai peržiūrėti įmonės, kurios laisvomis pozicijomis domitės, interneto puslapį. Tai padės susidaryti pirminį vaizdą apie įmonės teikiamas paslaugas, prioritetus, kultūrą, bendravimo stilių, suteikiamas naudas darbuotojams ir pan.

„Ieškant informacijos įmonės interneto puslapyje, daugiausiai dėmesio reikėtų skirti skilčiai „Apie mus“ bei nuotraukų galerijoms iš darbdavio kasdieninio gyvenimo, renginių darbuotojams. Interneto svetainėse dažnai pateikiamos vertybės, kuriomis vadovaujamasi, taip galite sužinoti, ar bendrovės vertinami dalykai sutampa su jūsiškiais. Visa tai leis geriau suprasti, kaip įmonė siekia save pateikti, kokį įvaizdį sukurti“ – pasakoja E. Staniulionė.

Geriau pažinti įmonės vidinę kultūrą, prioritetus padės ir oficialios socialinių tinklų paskyros. E. Staniulionė pataria jose peržiūrėti įmonės publikuojamus įrašus ir nuotraukas. Pasirinktas bendravimo tonas padės susidaryti dar išsamesnę nuomonę apie potencialaus darbdavio kultūrą ir vertybes.

Svarbiausia – darbuotojų atsiliepimai

Daugiausiai apie tikrąją įmonės kultūrą ir vertybes gali papasakoti esami arba buvę bendrovės darbuotojai. E. Staniulionė skatina bent trumpai pasikalbėti su vienu ar keliais iš jų.

„Net ir trumpas pokalbis su įmonės darbuotoju gali stipriai palengvinti apsisprendimą prisijungti prie jų komandos arba ieškoti kitos vietos, labiau atitinkančios jūsų vertybes ir lūkesčius. Kalbėdami su potencialiais kandidatais „Bitėje“ dažnai pasiūlome pasikalbėti su mūsų darbuotojais. Tai padeda geriau pažinti tiek įmonės kultūrą, tiek darbo specifiką“, – sako E. Staniulionė.

Tačiau jei darbdavys tokios galimybės nesiūlo, galima su esamais arba buvusiais įmonės darbuotojais susisiekti „LinkedIn“ socialiniame tinkle, paieškos langelyje įvedus įmonės pavadinimą. Paspaudus ant bendrovės profilio, apačioje matysite skiltį „Žmonės“ (angl. „People“). Apsilankę šioje skiltyje, matysite visą darbuotojų, kurie savo „LinkedIn“ paskyrose yra pažymėję, jog dirba pasirinktoje įmonėje, sąrašą.

„Panašioje pozicijoje į tą, į kurią kandidatuojate, dirbančiam žmogui „LinkedIn“ socialiniame tinkle galite nusiųsti trumpą žinutę, kurioje prisistatote ir paminite, jog domitės laisva pozicija įmonėje. Mandagiai paklauskite, ar jis sutiktų trumpai papasakoti apie įmonės kultūrą, darbo specifiką, pasidalinti savo atsiliepimais ir patirtimi“, – pataria ekspertė.

Pasidomėkite situacija rinkoje

Prieš priimant naują darbo pasiūlymą, E. Staniulionė rekomenduoja pasidomėti ir kitomis panašia veikla užsiimančiomis įmonėmis, peržiūrėti jų darbo skelbimus. Tai padės suprasti, kokios darbo sąlygos vyrauja rinkoje.

„Siūlau surinkti informaciją ne tik apie įmonę, kurioje ketinate įsidarbinti, bet ir apie kitus rinkos žaidėjus. Tai ne tik padės nupiešti bendrą šios srities portretą, bet ir palyginti ir nuspręsti, kurios bendrovės kultūra ir komunikacija jums yra priimtiniausia bei užduoti tikslingus klausimus interviu metu. Atsakingai įvykdę visus šiuos žingsnius gerokai sumažinsite tikimybę priimti skubotą sprendimą ir nusivilti“, – aiškina ekspertė.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas