Populiariausia naršykle ir toliau išlieka „Google Chrome“, o „Microsoft“ rizikuoja prarasti savo pozicijas

Kalbant apie kompiuterių naršykles, pirmiausia reikėtų pradėti nuo „Internet Explorer“, kuri dažnai buvo vadinama naršykle, kuri skirta atsisiųsti kitas interneto naršykles. Dabar ji jau yra iškeliavusi į užmarštį, o populiariausia naršykle jau ne vienerius metus yra „Google“ produktas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Populiariausia naršykle ir toliau išlieka „Google Chrome“, o „Microsoft“ rizikuoja prarasti savo pozicijas

„Microsoft“ jau kuris laikas vartotojams siūlo naudotis „Edge“ interneto naršykle, kuri yra antra populiariausia visame pasaulyje. Tačiau situacija netrukus gali pasikeisti. Vasario mėnesio statistika atskleidžia, jog „Apple“ įrenginiuose naudojama „Safari“ kėsinasi į „Microsoft Edge“ poziciją.

Kaip ir įprasta, populiariausia interneto naršykle kompiuteriuose ir toliau išlieka „Google Chrome“, kuri užima 66,12 proc. rinkos. Antroje vietoje rikiuojasi „Microsoft Edge“, kuri sudaro 10,84 proc. rinkos. Praėjusį mėnesį ši naršyklė prarado 0,24 proc. vartotojų, o tai gali būti pavojaus signalas. Trečioje vietoje esanti „Safari“ vasarį pelnė 10,14 proc. rinkos, taip išaugindama savo dalį 0,83 proc. ir jau kuris laikas artėja prie „Microsoft“ pozicijų.

Ketvirtoje vietoje randame „Mozilla Firefox“, kuri užima 6,84 proc. rinkos, o penketuką populiariausiųjų užbaigia „Opera“, užimanti 3,21 proc. rinkos.

Situacija išmaniuose telefonuose kiek kitokia. Žinoma, pirmoje pozicijoje rikiuojasi „Google Chrome“, kuri užima 66,08 proc. rinkos, o antroje pozicijoje – „Safari“ su 23,97 proc. rinkos. Trečioje vietoje – „Samsung Internet“ naršyklė, kuri yra pelniusi 4,37 proc. rinkos, o paskutinės dvi pozicijos priklauso „Opera“ ir „UC Browser“ interneto naršyklėms.

„Statcounter“ pateikia ir bendrą situaciją rinkoje. Nesunku nuspėti, kad sudėjus kompiuterių ir telefonų segmentus, lyderiu išlieka „Google Chrome“, kuri sudaro 65,74 proc. rinkos. Antroje vietoje – „Apple“ sukurta „Safari“ naršyklė, kuri turi 18,86 proc., o trečioje vietoje – „Microsoft Edge“ su 4,27 proc. rinkos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas