Problema, kuri kai kuriuos „Facebook“ vartotojus varė iš proto: pagaliau ištaisyta erzinanti klaida, kuri galėjo kai kam pridaryti papildomų bėdų

Arnas Balčiūnas

2023-05-19, 12:30

0 komentarų

Niekas nėra tobulas, įskaitant „Facebook“. Savo studentams visada sakau, kad jokia technologija pasaulyje neveikia be klaidų. Yra senas rusų filmas, kuriame gangsteris, bandantis pagrobti į žmogų panašų robotą, pavadintą Elektroniku, sako: „Kiekvienas turi mygtuką“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Problema, kuri kai kuriuos „Facebook“ vartotojus varė iš proto: pagaliau ištaisyta erzinanti klaida, kuri galėjo kai kam pridaryti papildomų bėdų

Šis perkeltinės prasmės prologas buvo parašytas norint pasakyti, kad jokia technologijų įmonė negali užtikrinti stabilių rezultatų visą laiką. Jei dar negirdėjote, prieš kelias dienas „Facebook“ klaida išsiuntė draugų užklausas visiems jūsų aplankytiems profiliams. Šįryt „Meta“ paskelbė, kad klaida ištaisyta.

Tiesą sakant, esu tai patyręs ne kartą. Turiu omenyje, kad mano draugų draugai priimdavo užklausas, lyg aš būčiau jiems jas siuntęs. Bet aš net neliečiau mygtuko draugavimo užklausai. Bet kokiu atveju, prieš kelias dienas daugelis vartotojų pranešė apie keistą „Facebook“ klaidą, kuri be jų leidimo išplėtė jų bendravimo ratą.

Dabar „Meta“ teigia išsprendusi problemą, dėl kurios socialinis tinklas siųsdavo kvietimus draugauti, kai vartotojai apsilankydavo bet kuriame profilyje. Su „The Daily Beast“ pasidalintame pareiškime „Meta“ apgailestavo dėl klaidos. Jie sakė, kad klaida atsirado po atnaujinimo.

„Mes tai sustabdėme ir atsiprašome už galimus nepatogumus“, - teigiama „Facebook“ atstovų pranešime.

Klaida sukėlė ir juoko, ir sumaišties. Daugelis žmonių pastebėjo, kad buvo sunku „stebėti“ kitus vartotojus „Facebook“ tinkle dėl šių techninių nesklandumų. Be to, kai kurie vartotojai pamatė, kad „Facebook“ išsiuntė draugų kvietimus žmonėms, kuriuos jie ketino užblokuoti.

Taip pat verta atkreipti dėmesį į tai, kad klaida buvo aptikta po „Facebook“ pranešimo, kad bus atleista 10 000 darbuotojų. Iki 2023 m. pabaigos bendrovė sumažins savo darbuotojų skaičių mažiausiai 21 000, nes tai yra Marko Zuckerbergo „Efektyvumo metų“ dalis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas