Registracija į „TechHub“ startuolių pre-akceleratorių atidaryta: paskutinė proga pasisemti žinių

Pranešimas spaudai

2023-02-27, 12:09

0 komentarų

Įvairių sričių startuolius ir inovatorius, turinčius verslo idėjų, Inovacijų agentūra kviečia registruotis į „TechHub“ pre-akceleratorių. Intensyvių dvylikos savaičių trukmės mokymų metu atrinktos komandos galės paversti savo idėjas realiu produktu bei prisistatyti investuotojams. Aštuntasis pre-akceleratoriaus ciklas yra paskutinis – vyks nuotoliniu būdu, anglų kalba.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Registracija į „TechHub“ startuolių pre-akceleratorių atidaryta: paskutinė proga pasisemti žinių

Inovacijų agentūros vystomas projekto „TechHub“ pre-akceleratorius yra intensyviausia ir daugiausiai startuolių paruošianti mokymų programa Lietuvoje. Programą jau baigė 140 startuolių, o iš viso pre-akceleratorius vienija daugiau nei 500 inovatorių. Į prieš tai vykusius septynis pre-akceleratoriaus ciklus „TechHub“ sulaukė daugiau nei 600 dalyvių paraiškų. Inovatoriams idėją paversti produktu padeda 12 programos mentorių, gausus būrys partnerių, inovacijų ekspertų ir investuotojų.

„Pre-akceleratorius vykdomas jau antrus metus, per šį laikotarpį užmezgėme ne tik daug naudingų partnerysčių, bet ir visada jaučiame paramą ir palaikymą iš Lietuvos inovacijų ekosistemos. Su komanda didžiuojamės, kad pre-akceleratoriaus absolventai savo projektams finansuoti kartu pritraukė jau daugiau nei 5,7 mln. Eur. Ir panašu, kad tai dar ne pabaiga. Aštuntasis ciklas vainikuos visos mentorių ir organizatorių komandos patirtį ir darbą, tad dalyviams – tai išskirtinė ir paskutinė proga užauginti savo idėją iki realaus produkto su ekspertų pagalba“, – pasakoja Gintarė Narakienė, Inovacijų agentūros projekto „TechHub“ vadovė.

Programos metu startuoliai su ekspertų pagalba išnagrinės 12 mokymų temų: išsigrynins tikslinį klientą, atliks rinkos ir konkurentų analizę, sukurs įėjimo į rinką strategiją, sužinos apie produkto vystymo, prekės ženklo kūrimo, komandos stiprinimo ir kitas verslo subtilybes, kurios padės idėją paversti minimaliu produktu.

Edvinas Sinkevičius, startuolio „Affair 212“ įkūrėjas ir VII pre-akceleratoriaus ciklo dalyvis dalinasi įspūdžiais apie savo trijų mėnesių patirtį: „Per šį laikotarpį daug išmokau, teko net šiek tiek koreguoti ir pirminę startuolio idėją. Šio kurso metu atradau sistemą, kaip teisingai planuoti savo startuolio kelią į sėkmę. Viso projekto metu mokėmės iš geriausių šios industrijos atstovų, tad ši patirtis yra tikrai neįkainojama. Akceleratorius davė puikių žinių ir pasitikėjimo, kuris pravers startuolio vystymui ateityje.“

Visu pre-akceleratoriaus laikotarpiu kiekviena dalyvaujanti komanda turės savo individualų mentorių. „Tai didžiausias „TechHub“ išskirtinumas, kuriuo labai džiaugiasi ir startuoliai. Nuoseklus mentoriaus dėmesys yra labai vertingas – padeda išsigryninti verslo kryptis, išspręsti kylančias kasdienes problemas. Mentoriai gali nukreipti, suteikti papildomų išteklių ar kontaktų“, – sako G. Narakienė.

Kas laukia startuolių, sėkmingai baigusių programą? Startuoliai turės galimybę prisistatyti (angl. pitch) investuotojų komisijai baigiamajame „Demo Day“ renginyje. Geriausiai pasirodžiusi komanda bus apdovanota vertingais prizais – bilietais į akceleratorių užsienyje bei kelione į startuoliui reikalingus susitikimus su partneriais ar renginius Europos Sąjungos valstybėse. Šia vertinga galimybe jau pasinaudojo daugiau nei 20 startuolių iš ankstesnių ciklų.

Teikti paraiškas dalyvauti pre-akceleratoriuje gali visi startuoliai (didelį ir inovacijomis grindžiamą verslo plėtros potencialą turinčios labai mažos ar mažos įmonės, veikiančios ne ilgiau nei 5 metus) ar planuojantys juos įkurti.

Registracija vykdoma iki kovo 12 dienos. Pre-akceleratorius prasidės balandžio 11 d., vyks anglų kalba, nuotoliniu būdu. Daugiau apie programą kviečiame sužinoti informaciniame renginyje kovo 7 dieną.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas