RRT suteikė leidimą naujam technologiniam sprendimui: lietuviams bus pasiūlytas naujas elektroninio parašo sprendimas

Pranešimas spaudai

2023-03-27, 12:56

0 komentarų

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) suteikė teisę Registrų centrui platinti kvalifikuotus elektroninio parašo ir elektroninio spaudo sertifikatus naudojant naują technologinį sprendimą – mobiliąją programėlę LT ID.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
RRT suteikė leidimą naujam technologiniam sprendimui: lietuviams bus pasiūlytas naujas elektroninio parašo sprendimas

„Mums, kaip reguliuotojui, svarbu, kad rinkoje atsirastų daugiau tiekėjų, vyktų intensyvi konkurencija ir iš to laimėtų vartotojai. Siekiame, kad vartotojai pasitikėtų ir naudotų naujus technologinius sprendimus, dėl to prieš jiems atsirandant rinkoje įvertiname saugumo ir patikimumo aspektus“, – aiškina Kristina Mikoliūnienė, RRT tarybos narė.

Naujoji Registrų centro programėlė, kuriai RRT suteikė leidimą, skirta valdyti kvalifikuoto elektroninio parašo ir spaudo kūrimo duomenis bei sertifikatus nuotoliniu būdu. Šiuo metu Lietuvoje pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu galima naudoti 4 skirtingus technologinius sprendimus: lustines korteles, USB kriptografinius raktus, SIM korteles ir Smart-ID programėlę.

„RRT sprendimas sudarė galimybę atsirasti ir penktajam – LT ID programėlei“, – sako K. Mikoliūnienė

Kai šis technologinis sprendimas pradės veikti, asmenys Registrų centro savitarnos portale arba atvykę gyvai į Registrų centro padalinį galėtų užsisakyti kvalifikuotą elektroninio parašo sertifikatą. Vėliau sertifikatą savarankiškai reiktų susieti su asmens telefone įdiegta mobiliąja programėle LT ID, kuri ir bus naudojama elektroninio parašo kūrimo duomenų aktyvavimui kiekvieną kartą pasirašant.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas