Ruošiamasi suduoti smūgį tokioms platformoms kaip „Temu“ ar „Aliexpress“: svarstoma priimti pakeitimus, kurie pakenktų ir ten apsiperkantiems europiečiams, sužinokite, ką norima pakeisti

Lukas Snarskis

2024-09-09, 07:55 (atnaujinta 2024-09-09, 15:06)

16 komentarai (-ų)

Šiais laikais internete gali rasti pačių įvairiausių dalykų. Daugelis mūsų internetu perką ne tik maisto produktus, bet ir elektroniką. Niekam ne paslaptis, jog kiniškos parduotuvės dažnai siūlo žemesnę kainą nei Lietuvos pardavėjai. Tačiau tai netrukus gali pasikeisti.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Ruošiamasi suduoti smūgį tokioms platformoms kaip „Temu“ ar „Aliexpress“: svarstoma priimti pakeitimus, kurie pakenktų ir ten apsiperkantiems europiečiams, sužinokite, ką norima pakeisti

Vokietija rengia naujas taisykles, kuriomis siekiama užtikrinti, kad Kinijos prekybos milžinės, tokios kaip „Temu“ ar „Shein“, laikytųsi produktų saugos, aplinkos apsaugos, vartotojų teisių, taip pat muitų ir mokesčių įstatymų, rašoma „Reuters“ pranešime.

Pagrindinė Vokietijos mažmeninės prekybos asociacija HDE siekia, kad vyriausybė užtikrintų sąžiningą konkurenciją visiems rinkos dalyviams, teigdama, kad muitinėms trūksta pajėgumų patikrinti, ar visi produktai atitinka Europos Sąjungos taisykles.

„Labai svarbu, kad esamos taisyklės trečiųjų šalių pardavėjams būtų taikomos taip pat griežtai, kaip ir Europos Sąjungoje veikiantiems mažmenininkams“, - ekonomikos ministerijos atstovą citavo verslo žurnalas.

Šiuo metu ministerija rengia elektroninės prekybos veiksmų projektą ir vertina naujas priemones bei galimus galiojančių taisyklių pakeitimus. Pažymima ir tai, kad ministerija pastaraisiais mėnesiais šiuo klausimu vedė derybas su Europos Komisija ir Europos Parlamentu.

Verta paminėti ir tai, kad ekonomikos ministerijos valstybės sekretorius Svenas Giegoldas dar birželio mėnesį susitiko su „Temu“ ir „Shein“ atstovais.

Vokietijos valdančioji socialdemokratų partija paragino išplėsti muitinės kontrolę ir panaikinti 150 eurų neapmuitinimo ribą, praneša „Reuters“. Pagal dabar galiojančias ES taisykles, internetu iš trečiųjų šalių įsigytų siuntinių nereikia išmuitinti, jei jų vertė neviršija 150 eurų.

Kritikai teigia, kad dabartiniai muitų teisės aktai padėjo šiems interneto mažmenininkams sumažinti konkurentų kainas ir išvengti muitinės patikrinimų.

„Daugelis didmeninės ir mažmeninės prekybos bendrovių yra labai susirūpinusios dėl nesąžiningos konkurencijos iš Kinijos, kuri iškraipo konkurenciją prekyboje ir kelia rimtą grėsmę vietos ekonomikai“, - rašoma dokumente, skirtame SPD parlamentinės frakcijos posėdžiui.

16 komentarų

Jojo

Europos valdininkai smaugia savus apkraudami mokesciais, akcizais, nes reikia surinkti pinigus paremri senstancia visuomene. Tai sudetinga padaryti, nes pajamos tiek nedideja, o ECB spausdinti dar daugiau popieriniu pinigu nenori. Todėl ateina poreikis semti pinigua iš pačių vartotojų kišenės , nes trumpam periode reikia laimėti rinkimus. O tada jau bus kiti kalti. Štai ir viskas. Pinigai netenka savo vertės kosminiu greičiu. Infliacija dar nerodo realaus išlaidų padidėjimo eilinėje šeimoje .

Ramūnas

Beduinai verslininkai - tele2 ,telia ,bite - kinietiškus telefonus pardavineja dvigubom kainom ,negu tu atsisiūsi ,o padirinkimas 20 modelių ir 3 firmos ,kaip kinijoj 100 prekių ženklų ir 100 modelių - vivo , oppo ir tt. ne tik Xiaomi

Ona

"Temu" Airijos e.platforma,prekiaujanti ne tik kiniškomis prekėmis.Kuo netinka ji?Kad nespekuliuoja užkeltomis kainomis?

Vatnykas

Pagarba kinų komunistams. Ketvirti metai nešioju už 3.90 euro parsisiųstą laikrodį, kuris eina taip pat tiksliai, kaip šveicaras už 200 eur. Tik va, šveicaras jau du kartus sugedo, o kinas dar nei karto. Baterija Lietuvoj paleisti kainuoja brangiau, nei iš Kinijos atsisiųsti laikrodį. Tegyvuoja Kinija !

Valdas

Bet juk Lt prekeiviai ir tomis pačiomis prekėmis prekiauja, tik kelis kartus brangiau, tad gal pasidomėkite jais pačiais, nei dedami apmokestinimui. Jei žmogus randa kur pigiau, tuoj per pardavėjai pradeda skųstis, kad iš jų nieks neperka tai tuoj tautos išrinktieji ir skuba apmokestinti tas prekes. Artėja rinkimai ir jus žmonės sekite, kas tik balsuos už šias akcijas, per rinkimus ne balsuokite už juos ir jų partijas

Gintaras

Oficialiai Europoje prekiaujama Kinijos prekėmis,o liaudžiai tiesiogiai pirkti negerai. Spekuliantai.

Jolanta

Konkurencija...žmonės geriau iš temu pirks pigiau, negu už tokia pat preke dvigubai o yra net ir trigubai mokes

Vaida

Nes zmones nesupranta,ka perka.Jei sukneles pardavimo kaina 5£,tai is ko ji pagaminta?Is plastisol!Bet valio,pirkime,juk pigu.

Almantas

Vanda bet ten ne vien suknes yra kodėl Europoje už tas pačias kiniškas prekės moki 5 kart brangiau rask dabar kuri prekę pas mus pagaminta ne Kinijoje, pradėk nuo bet kokios elektronikos ir baigiant, dantų krapstukais, čia moki 5 eurus o, ten 50centu,o tavo ta suknele kuo mažiausiai rupi. Todėl ir nori padaryti kad pas mus spekuliantai nori uždirbt šimtą procentų ir daugiau.

Sakykim

Žiūrėkit, ant kiek pas mus priema "protingieji" sprendimus, išbaninom Samsung, kaimynai Latviai pasiemė, Kitaicus kažkodėl myli Vokietukai, iš ten keliauja daugybė prekių, kaip čia yra su vienodomis mintimis Europoje, vieni gali, kiti ne? Ir kiek dar panašių reiškinių, tas pats Tailandas, kuris išmaudė dėl savo tikslų, kur mūsų ta procesorių gamykla žadėta, apkalbėta? Poto stebimės kodėl gyvenam blogai, kodėl kaimynai gali, o mes ne. Todėl, kad kvailus sprendimus priemam ir linke tik savo interesus tenkinti, tikrai ne valstybės ir biudžeto naudai. Viską išporceliuokim už centus, visko atsisakykim, liksim ubagai, ir dar savus užsmaukim mokesčiais, jaunimas pabėgs, liks tik emigrantų kolonija pigios darbo jėgos prisiveže, kam gi savam mokėti gerai, jei už vieną galvą dviems galima mokėti, gal ne tokia logika, dar ir prigimdys, o poto startinė stotelė į pvz., kaip Vokietija, nes ten geriau moka, ir kitas šalis. Jei norim būti stipri Europa, jokių gamyklų, pramonės svetur, tik savo, ir jokių ekonominių emigrantų, kad ir ta Europa senėja. Vien sako prekybos Europoje importo skaičiai iš svetur, nes mes tą š ir perkam iš tų kitų šalių. Vien ta pati JAV iš Kitaicų kiek perka, kodėl neatkelia gamyklų iš Kinijos. Aš tikrai tik už Europą be kinų, ar kokių kitokių, bet tik vieningu sprendimu ir sąlygom. Bet kas iš to, jei to nėra.

Sakykim

O kas negerai su Temu, kad parduoda prekes palyginus normaliomis kainomis? Visu pirma, prekės nėra vardinės, o kokybė ta pati ką ir parduotuvėse parduoda čia, ir ant jų užrašyta arba China, arba užsidėje savo platintojo ženklą. Ką tai sako, kad perka iš tos pačios Kinijos, perfasuoja ir stumdo, esu radęs 1:1 tokių prekių, iki įpakavimo. Tai gal nereikia išvis pirkti iš ten, o gaminti patiems. Bet kaip tada su ekologija, visokių plastmasių gamyba ir pn.? Jei tokias gamybas aktyvinsim čia, bus ta pati problema kaip ir Kinijoj, Indijoj. Mes keldami savo gamyklas dėl pigios darbo jėgos ir užterštumo gaunam vieną, o tada stebimės, kad jų ekonomika auga, technologijos vagiamos, tada rėkia, kad nustokim iš jų piges prekes pirkti. Tai blyn, apsispręskite ko norite, savo numarinat, dėl pelno į trečiasias šalis viską perkeliant, o poto rėkia muša kainas :-D Tai savo gaminkim ir nieko nepirkim Europa iš kitų šalių, ko nedarom. Pasižiūrėkite ant etikečių, imkim beleką drabužius, įrankius, vardinius ir ne, vien China, Pakistan, India ir pn. Ir dar kainas užsimete iš gobšumo. O dabar patys pra... gamybos rinkas verkia, va ką gobšumas ir padaro, turim rezultatą tai ką matom.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas