Rusų programišiams nėra jokių padorumo ribų: sutrikdė pagalbos kampaniją katastrofiškų įvykių sukrėstoms šalims

Artūras Nalivaiko

2023-02-14, 12:25

0 komentarų

Vasario 6 dieną, pirmadienį, Turkiją ir Siriją sukrėtusi didžiulė seisminė nelaimė, kurios metų žuvo tūkstančiai žmonių, o šios katastrofos padariniai galėjo paveikti net 23 mln. žmonių. Įvairios šalys suteikia nukentėjusioms šalims paramą, tačiau ne visų ketinimai yra patys geriausi.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Rusų programišiams nėra jokių padorumo ribų: sutrikdė pagalbos kampaniją katastrofiškų įvykių sukrėstoms šalims

Remiantis „The Telegraph“ pateikiama informacija, prorusiška programišių grupė „Killnet“ sutrikdė ryšį tarp NATO ir karinių orlaivių, tiekiančių pagalbą Turkijos ir Sirijos žemės drebėjimo aukoms. Grupuotė, kuri dar ir anksčiau buvo surengusi atakas prieš NATO, o taip pat ir pagrindinių JAV oro uostų svetaines, viename iš savo „Telegram“ kanalų prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį.

„Killnet“ programišių grupė surengė DDoS atakas, kurios sutrikdė daugybės internetinių svetainių veiklą, įskaitant ir NATO specialiųjų operacijų štabo Belgijoje ir Strateginio oro transportavimo pajėgumo (SAC), kurie priklauso nuo NATO karinių ir humanitarinių oro gabenimų teikimo, svetainę. Organizacija anksčiau dalyvavo teikiant pagalbą Ukrainos kariuomenei.

Gėdinga ir visiškai neapgalvota, jog Rusijos programišiai trikdytų komunikaciją tarp NATO ir karinių lėktuvų, kurie teikia pagalbą Turkijoje ir Sirijoje nuo žemės drebėjimo nukentėjusiems asmenims. Ši kibernetinė ataka yra įrodymas, kad įsilaužėliams nėra jokios garbės, nes milijonai žmonių vis dar bando atsigauti po šios tragedijos. Geros naujienos yra tai, kad NATO ir Strateginio oro susisiekimo pajėgumai kovoja su sutrikimais, o tiekimas vis dar keliauja žmonėms, kuriems jų labiausiai reikia“, - kalbėjo „Cyberason“ vyriausiasis saugumo pareigūnas Samas Curry.

Skelbiama, jog NATO svetainės veikla buvo sutrikusi kelioms valandoms, o vienas iš SAC C-17 orlaivių, naudojamų gyvybiškai svarbioms misijoms, buvo įspėtas apie išpuolį. Manoma, kad orlaivis skraidino atsargas į Incirlik oro bazę pietų Turkijoje. Ir nors ryšys su orlaiviu nebuvo sutrikdytas, tačiau tai gerokai apsunkino visą operaciją. Apie šiuos sutrikimus patvirtino ir NATO, patikindami, jog jų saugumo specialistai stengiasi kuo greičiau išspręsti kilusius nesklandumus.

Pažymima ir tai, jog „Killnet“ tokiomis atakomis bando atkreipti dėmesį į save, tačiau šios grupuotės nuomonė apie karą Ukrainoje yra prieštaringa ir tokie jų veiksmai vargu ar suteiks norimą poveikį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas