Slaptažodžių dalinimąsi pažabojusi „Netflix“ triumfuoja: daugelio pyktį sukėlęs sprendimas, bendrovei atnešė pirmuosius vaisus

Didžiausia pasaulyje turinio transliavimo platforma „Netflix“ paskelbė, kad artimiausiu metu uždraus dalintis prisijungimo duomenimis, jeigu žiūrovai gyvena skirtinguose būstuose.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Slaptažodžių dalinimąsi pažabojusi „Netflix“ triumfuoja: daugelio pyktį sukėlęs sprendimas, bendrovei atnešė pirmuosius vaisus

Dalintis „Netflix“ slaptažodžiu su draugais jau yra draudžiama tam tikruose regionuose, o tai leido bendrovei užfiksuoti išaugusį prenumeratorių skaičių. Kompanijos atstovai pasidalino naujausia savo finansine ataskaita, kuri atskleidžia, jog išaugo ne tik prenumeratorių skaičius, bet ir pajamos.

Per metus pajamos padidėjo 4 proc., kaip ir buvo tikėtasi pagal ketvirčio pradžios gaires. Veiklos pajamos 2023 metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo, nes „nuolatinis išlaidų valdymas ir įdarbinimo bei turinio kūrimo išlaidos“ turėjo įtakos galutiniam rezultatui.

„Netflix“ ataskaitoje pateikiamas ir mokamą prenumeratą turinčių naudotojų skaičius. Pirmojo šių metų ketvirčio metu šis skaičius pasiekė 232,5 mln. ribų, o tai yra 1,75 mln. daugiau nei buvo fiksuojama praėjusių metų pabaigoje. Akivaizdu, kad turinio transliavimo platformą palietę pokyčiai davė naudos.

Priminsime, jog Didžiausia pasaulyje turinio transliavimo platforma „Netflix“ paskelbė, kad artimiausiu metu uždraus dalintis prisijungimo duomenimis, jeigu žiūrovai gyvena skirtinguose būstuose. Tokie pakeitimai jau veikia kai kuriuose regionuose, o tarp jų – Kanada, Naujoji Zelandija, Ispanija bei Portugalija.

„Netflix“ skaičiavimu, 2022 m. pabaigoje daugiau nei 100 milijonų namų ūkių visame pasaulyje dalinosi savo prisijungimo duomenimis. Paslaugos teikėjas tvirtina, kad paskyrų dalinimosi praktika mažina įmonės pajamas. Užsienio žiniasklaida nurodo, kad pakeitimai bus įgyvendinti kovo pabaigoje.

Toks sprendimas reiškia, kad jau greitai dalis vartotojų, kurie naudojasi draugų ar giminių „paskolintais“ prisijungimo duomenimis, nebegalės žiūrėti filmų ir serialų nemokamai. Tikėtina, kad paskyromis besidalinančių vartotojų nemažai ir Lietuvoje, tačiau tikslus jų skaičius nėra žinomas.

„Netflix“ teigia, kad artimiausiu metu pasiūlys galimybę ir toliau dalintis paskyromis su gyvenančiais skirtinguose būstuose. Tiesa, tai kainuos papildomai. Platformos vadovai įsitikinę, kad dėl minimo pakeitimo vartotojų skaičius kris, tačiau tai bus laikinas neigiamas pokytis.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas