Sunkiai suvokiamas „Temu“ populiarumas – kodėl taip vyksta, ką būtina žinoti prieš apsiperkant ir specialus pasiūlymas, kuris suteiks papildomą nuolaidą

Lukas Snarskis

2024-04-21, 17:54

10 komentarai (-ų)

Ieškodami gerų pasiūlymų ir lygindami įvairių įrenginių ar produktų kainas, galite pulti į pagundą baigti paiešką ir kreiptis į „Temu“, kur žinote, kad gausite absoliučiai mažiausias kainas už tai, ko ieškote, arba norimo daikto kopiją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Sunkiai suvokiamas „Temu“ populiarumas – kodėl taip vyksta, ką būtina žinoti prieš apsiperkant ir specialus pasiūlymas, kuris suteiks papildomą nuolaidą

Net jei niekada nieko neužsisakėte iš „Temu“, ši internetinės prekybos svetainė yra visur aplink jus. Galbūt matėte reklamą „Instagram“ ar „Facebook“ platformose, kuriame buvo pavaizduotas neįtikėtinai pigus daiktas. Gali būti, kad jus bombardavo nuolaidų kodais kas nors, ką sekate socialiniuose tinkluose.

Nežinoti apie šią internetinę parduotuvę yra labai sunku. O specialų pasiūlymą turime net ir mes. Paspaudę čia bei užsiregistravus šioje internetinėje parduotuvėje bei parsisiuntus jos programėlę – jūs gausite 100 eurų vertės nuolaidų kuponų rinkinį, o taip pat ir 30 proc. nuolaidą pirmam savo užsakymui.

Viskas, ką jums reikia padaryti – užsiregistruoti ir parsisiųsti programėlę paspaudus šią nuorodą. Tiesa, šis pasiūlymas galioja tik tiems, kurie dar nėra užsiregistravę „Temu“ platformoje ir iki šiol neturėjo parsisiuntę programėlės.

Kodėl „Temu“ kainos yra tokios žemos?

„Temu“ siūlomos kainos iš tiesų yra stulbinamai mažos. Tokios mažos, kad jos negali neatkreipti jūsų dėmesio ir priversti jus mesti daiktus į krepšelį, net negalvojant ar jums tikrai jų reikia. Atrodo, kad „Temu“ stengiasi kuo greičiau pritraukti pirkėjų, tačiau, norėdama tai padaryti, greičiausiai nuostolingai parduoda prekes.

„Temu“ savo svetainėje nurodo, kad ji buvo įkurta Bostone, tačiau ji priklauso bendrovei „PDD Holdings“, kuri turi pinigų ir perkėlė oficialią būstinę iš Kinijos į Airiją, kad galėtų tęsti veiklą, net jei JAV ir toliau atidžiai tikrins Kinijoje esančias programėles.

Dėl mažų kainų ir įsigytų prekių siuntimo tiesiai vartotojams „Temu“ gali apeiti muitus ir sutaupyti daug pinigų. Ir jeigu klausite ar čia bandoma jus apgauti – atsakymas bus ne. Tačiau šioje internetinėje platformoje yra naudojama keletas gudrybių, kurios skatina jus kuo greičiau įsigyti peržiūrėtas prekes.

Dėl iššokančių langų su vadinamaisiais „laimės ratais“, kuriuos reikia sukti, kad gautumėte nuolaidų, žetonų, kuriuos reikia rinkti, ir atgalinio laiko skaičiavimo laikrodžių atrodo, kad pasiūlymų laikas netrukus pasibaigs, tačiau jie skirti paskatinti klientus pirkti. Sukta gudrybė.

Vienas didžiausių Temu privalumų - apmokėjimas ir prekių pristatymas

Vienas didžiausių „Temu“ privalumų – platus atsiskaitymo būdų pasirinkimas. Apmokėti už savo pirkinius kai kuriose kiniškose internetinėse parduotuvėse gali būti tikras iššūkis, tačiau čia situacija yra visiškai kitokia.

„Temu“ leidžia atsiskaityti pasinaudojant dauguma mokėjimo kortelių, taip pat ir „Apple Pay“ ar „Google Pay“ ir žinoma „PayPal“. Mes rekomenduotumėme naudoti būtent pastarąjį apmokėjimo būdą, nes jeigu nutiktų taip, jog negautumėte prekės ar kiltų kitų problemų – tai yra platforma, kur atgauti savo pinigus būtų paprasčiausia. Žinoma, tikimybė, kad tokios procedūros prireiks – nėra didelė.

Daugelis užsakymų paruošiama per 1-3 dienas, todėl tai yra dar vienas privalumas, lyginant su „Aliexpress“, kur pardavėjai kartais net ir vengia išsiųsti jūsų užsakytus produktus. Visos „Temu“ platformoje parduodamos prekės nurodomos su mokesčiais, todėl jums papildomai susimokėti neturėtų tekti. Tiesa, parduotuvės naudojimosi sąlygose pateikiamas ir toks punktas:

„Atminkite, kad pardavimo mokestis, PVM, muitai ir panašūs mokesčiai, surinkti pirkimo metu, yra apskaičiuotos vertės ir gali keistis atsižvelgiant į galiojančius įstatymus. Jei įvertinamos papildomos sumos, už jas atsakote jūs. Mes neprisiimame atsakomybės, jei gaminys bus atidėtas arba jam bus atsisakyta atlikti muitinės formalumus dėl to, kad nesumokėjote tokių sumų.“

Tikėtina, jog taip pardavėjas bando apsidrausti su galimais mokesčių pasikeitimais.

Daugeliui ramybės neduoda tai, jog „Temu“ siūlomos prekės kainuoja labai mažai, kas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip apgavystė. Tačiau daugelis produktų šioje platformoje yra tikri, o „Temu“ žada, kad daugelis jų iki jūsų namų atkeliaus vos per 10 dienų, o jeigu jūsų pirkinys vėluoja – „Temu“ suteiks jums papildomą kreditą. Už tokį nesusipratimą – žadamas 5 eurų bonusas. Plačiau apie tai skaityti galite paspaudę čia.

10 komentarų

Audronė

Pastebėjau, kad Lietuvoje apsiperkant, jau reikia patikrinti ar tą prekė nebus iš Temų platformos, pabrangusi mūsų parduotuvėje kokius 7-10 kartų. Net bižuterija/juvelyrika jau iš ten. Nenorėjusi būti priklausoma nuo internetinių parduotuvių, dabar nenorom turiu lyginti ką perkuosi

Violeta

Kiek teko užsisakyti prekių,visos buvo kokybiškos.Kol kas viskas tvarkoje.Tikiuosi,kad ir toliau neteks nusivilti.

Jonas

Padare, tsip, kad reikia pirkt ne maziau kaip už ,20 euru! Atrodo anksciau tokio reikalavimo nebuvo?an pradeda nepatikt. O pristatymas per kurjeri nervuoja dar labiau, skambina, kad stovi prie mano duru, kai as darbe. Iš anksto nepranesa kada atvaziuos, pastomatu beveik neturi, arba reikia vaziuot keleta kilometru nuo mamu, ar darbo. Pristatymas labai blogas.

Rolandas

Buvo 10 eurų dabar 30 eurų už tiek reikia pirkti. Dėl kreditų tiesa 5 eurai jei vėluoja pristatyti .Visada gauni jei vėluoja.Pristatymas per Itela venipak omniva .Kainos geros ir pristatymas tikrai greitas.

Stasė

Dalis prekių labai patiko.Bet didesnė dalis neatitiko reklamos.Teko išmesti į šiūkšledėže.Patarimas:nepirkite avalynės ir apatinių drabužių.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas