„TikTok“ dienos – suskaičiuotos? Kai kur ši programėlė taps visiškai nepasiekiama, sužinokite kas čia vyksta

Arnas Balčiūnas

2023-05-22, 12:02

0 komentarų

EK organizacinio valdymo taryba nusprendė sustabdyti naudojimąsi programėle „TikTok“ organizacijos įrenginiuose ir asmeniniuose įrenginiuose, kuriuose naudojamasi Europos Komisijos mobiliųjų įrenginių paslauga. Tačiau JAV žengiami ir gerokai skambesni žingsniai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„TikTok“ dienos – suskaičiuotos? Kai kur ši programėlė taps visiškai nepasiekiama, sužinokite kas čia vyksta

Socialinių tinklų platforma „TikTok“ artimiausiu metu bus uždrausta visoje Montanos valstijoje. Praėjus maždaug mėnesiui po to, kai tos valstijos įstatymų leidybos institucija nubalsavo už įstatymo projekto dėl „TikTok“ uždraudimo pateikimo jos gubernatoriui Gregui Gianforte, jis šiandien šį projektą pasirašė.

„Reuters“ praneša, kad pagal naująjį įstatymą „Apple“ ir „Google“ mobiliųjų programėlių parduotuvės negalės siūlyti „TikTok“ atsisiuntimui Montanos valstijoje. Įstatymo projektas oficialiai turėtų įsigalioti 2024 m. sausio 1 d. Tai pirmas kartas, kai buvo priimtas įstatymas, draudžiantis „TikTik“ naudoti paprastiems piliečiams, o ne vyriausybės darbuotojams vyriausybės suteiktuose įrenginiuose.

Norėdamas pateisinti draudimą, gubernatorius Gianforte pakartojo tai, ką daugelis politikų jau sakė apie „TikTok“, teigdamas, kad Kinijoje įsikūrusi įmonė gali rinkti asmens duomenis, kuriuos naudos Kinijos vyriausybė. Savo pareiškime „TikTok“ teigė, kad įstatymas „neteisėtai uždraudžiantis „TikTok“ pažeidžia Montanos gyventojų pirmosios pataisos teises“. Jos patronuojanti kompanija „ByteDance“ greičiausiai pateiks ieškinį Montanos valstijai.

Be šiandienos įstatymo projekto pasirašymo, gubernatorius Gianforte paskelbė nurodymą Montanos vyriausiajam informacijos pareigūnui valstijos vyriausybei priklausančiuose įrenginiuose uždrausti bet kokias mobiliąsias programėles, kurios galėtų siųsti duomenis „priešininkams iš užsienio“. Nurodyme konkrečiai paminėtos tokios programėlės kaip Kinijoje esančios „Temu“ ir „WeChat“ bei „Telegram Messenger“, kaip programinės įrangos, galinčios siųsti informaciją savoms vyriausybėms, pavyzdžiai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas