„TikTok“ pristato naują galimybę: pristatytas naujas valdiklis, kurį išbandyti galima jau dabar

Arnas Balčiūnas

2023-05-20, 07:30

0 komentarų

„TikTok“, populiari socialinių tinklų platforma, žinoma dėl savo virusinių vaizdo įrašų, plečia akiratį ir pozicionuoja save kaip daugiau nei tik socialinę programėlę. Pristačius „TikTok“ paieškos valdiklius, skirtus „iOS“ ir „Android“ įrenginiams, platforma siekia įsitvirtinti kaip paieškos sistema, patenkinanti besikeičiančias interneto vartotojų įgeidžius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„TikTok“ pristato naują galimybę: pristatytas naujas valdiklis, kurį išbandyti galima jau dabar

Šis žingsnis eina koja kojon su besikeičiančia internetinio turinio atradimo atmosfera, kai įtraukianti patirtis, kurią siūlo tokios platformos kaip „TikTok“ ir „Instagram“, įgauna svarbą lyginant su tradicinėmis paieškomis pagal raktinius žodžius. Tačiau „TikTok“ veržiantis į naujas teritorijas taip pat iškilo susirūpinimas dėl jos įtakos ir galimo panaudojimo kaip propagandos kanalo.

„iPhone“ vartotojai dabar gali patobulinti savo „TikTok“ patirtį naudodami naujai pasiekiamą „TikTok“ paieškos valdiklį. Integravę šį valdiklį į savo pagrindinius ekranus, vartotojai gali patogiai pasiekti „TikTok“ paieškos funkcijas, išplėsdami platformos naudingumą už pramogų ir socialinės interakcijos ribos.

„Android“ vartotojai taip pat turi prieigą prie „TikTok“ paieškos valdiklio ir daugybės kitų „TikTok“ valdiklių, skirtų pagerinti vartotojo patirtį.

„Google“ vyresnysis viceprezidentas Prabhakaras Raghavanas pabrėžė besikeičiantį naujų interneto vartotojų elgesį, pabrėždamas jų polinkį į labiau įtraukiančius turinio atradimo metodus. Raghavanas išskyrė, kad jaunimas, ieškodamas informacijos, rečiau naudojasi tradicinėmis paieškos sistemomis, tokiomis kaip „Google“.

Vietoj to, jie pasikliauja tokiomis platformomis kaip „TikTok“ ir „Instagram“, kad tyrinėtų ir atrastų turinį patrauklesniais ir interaktyvesniais būdais. Šis vartotojų lūkesčių pasikeitimas paskatino „TikTok“ tapti paieškos vieta, patenkinančia naujos kartos interneto vartotojų pageidavimus.

„TikTok“ įtaka neapsiriboja pramogomis, nes pagal reguliavimo agentūros „Ofcom“ ataskaitą jis tampa vis didesniu naujienų šaltiniu tarp suaugusiųjų Jungtinėje Karalystėje. Ši išvada kelia susirūpinimą įstatymų leidėjams, ypač atsižvelgiant į naujausius kaltinimus, kad Kinijos komunistų partija „TikTok“ naudojo kaip propagandos priemonę.

Kaip buvo pranešta anksčiau, dėl tų pačių kaltinimų programai gresia draudimas Montanos valstijoje. Didėjant naujienų vartojimo vaidmeniui, „TikTok“ įtaka viešajai nuomonei ir informacijos sklaidai reikalauja kruopštaus dėmesio.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas