„Twitter“ pristato naują galimybę: nuo šiol bus galima susirašinėti ir privačiai, tačiau naujovė prieinama ne visiems

Arnas Balčiūnas

2023-05-20, 08:01

0 komentarų

„Twitter“ atskleidė, kad socialiniame tinkle tapo palaikomi šifruoti tiesioginiai pranešimai. Tai leidžia prenumeratoriams bendrauti platformai nesaugant jų pranešimų, kurie yra pasiekiami tik įrenginyje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Twitter“ pristato naują galimybę: nuo šiol bus galima susirašinėti ir privačiai, tačiau naujovė prieinama ne visiems

Tačiau tai gaus tik prenumeratas turintys nariai – patvirtinti vartotojai ir organizacijos arba jų filialai. Reikalavimas taikomas ir siuntėjui, ir gavėjui, o tai reiškia, kad jei nemokėsite bent 8 JAV dolerius per mėnesį už „Twitter Blue“, šifruoti asmeniniai pranešimai liks nepasiekiami.

Šifruoti pranešimai bus rodomi kaip atskiri pokalbiai ir šiuo metu yra galimi tik bendraujant dviem asmenims. Tai reiškia, kad kol kas nėra galimybės jų naudoti grupiniuose pokalbiuose.

Kitas šių pranešimo apribojimas – nėra apsaugos nuo „tarpininko puolimo“. Privalomas teisinis procesas reiškia, kad „Twitter“ gali įsikišti į pokalbį it nei siuntėjas, nei gavėjas apie tai nežinos. Pranešimai ir nuorodos bus šifruojami, tačiau metaduomenys, pvz., gavėjas, sukūrimo laikas ar susietas turinys, liks nešifruoti.

Tikimės, kad tai nėra paskutinis šifruotų asmeninių pranešimų etapas, nes nemanome, kad „Twitter“ vartotojai iš savo kišenės trauks po 8 $ per mėnesį, kad galėtų naudotis funkcija, kuri laisvai pasiekiama „WhatsApp“, „Messenger“, „Signal“ ir „iMessage“ programėlėse.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas