„WhatsApp“ naudotojai turėtų išlikti itin budriais: sukčiai nusitaikė į šios aplikacijos vartotojus, galite prarasti savo pinigus

Sukčiai visada ieško naujų būdų, kaip apgauti nieko neįtariančias aukas, ir atrodo, kad jie rado naują metodą, o tam pasitelkiama itin populiari „WhatsApp“ programėlė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„WhatsApp“ naudotojai turėtų išlikti itin budriais: sukčiai nusitaikė į šios aplikacijos vartotojus, galite prarasti savo pinigus

Pastaruoju metu vis daugiau „WhatsApp“ vartotojų pranešė, kad gauna nepageidaujamus įprastus ir vaizdo skambučius iš nežinomų tarptautinių numerių, ypač iš Pietryčių Azijos. Šie skambučiai dažnai būna su vietovės kodais +84 (Vietnamas), +62 (Indonezija) ir +223 (Malis).

Svarbu pažymėti, kad sukčiai nebūtinai skambina iš šių šalių. Jie gali naudoti SIM korteles ir telefono numerius iš bet kurios pasaulio vietos. Deja, šios aferos gali būti labai įtikinamos ir gali priversti žmones prarasti pinigus ar asmeninius duomenis.

„Twitter“ vartotojas pasidalino savo patirtimi. Jis gavo žinutę iš tarptautinio numerio, panašaus kaip anksčiau minėti. Siuntėjas apsimetė, kad yra darbuotojų paieškos specialistas iš Vietnamo. Darbe buvo pasiūlyta mokėti už kiekvieną „patinka“ paspaudimą „YouTube“ vaizdo įrašuose. Tai populiari apgavystė, besitęsianti kelis mėnesius. Sukčiai prašo aukų įdiegti kenkėjišką programėlę arba prisijungti prie „Telegram“ kanalo. Aukų prašoma investuoti į akcijas ir kriptovaliutas.

Svarbu neatsiliepti į skambučius ar žinutes iš nežinomų numerių su tarptautiniais prefiksais. Jie gali sukelti didelių finansinių nuostolių arba privesti prie asmens duomenų vagystės. Prieš pradėdami pokalbį, visada patikrinkite asmens tapatybę. Jei nesate tikri, kas skambina, visada geriau būti atsargiems ir neatsakyti.

Be to, apie šiuos sukčiavimo bandymus praneškite valdžios institucijoms. Jie gali apsaugoti nuo tolesnės žalos kitiems vartotojams. Kuo daugiau žmonių praneš apie tai, tuo geriau bus informuota teisėsauga. Jie gali ištirti ir nutraukti šias operacijas.

Apibendrinant, svarbu išlikti budriems ir saugotis tokio pobūdžio sukčiavimo. Neapsigaukite sukčių, kurie prisistato ieškančiais darbuotojų ar žada lengvus pinigus. Prieš pradėdami bet kokį pokalbį, visada patikrinkite asmens tapatybę. Ir niekada neteikite asmeninės ar finansinės informacijos, nebent esate visiškai tikri, kad tai saugu. Būdami informuoti ir imdamiesi atsargumo priemonių, galite apsisaugoti ir netapti šių sukčių aukomis. Ir apsaugoti savo asmeninę informaciją bei finansus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas