„WhatsApp“ vartotojai gali išbandyti dar vieną naujovę: kūrėjai idėją pasiskolino iš „Snapchat“

„WhatsApp“ vartotojai gali išbandyti dar vieną naujovę: kūrėjai idėją pasiskolino iš „Snapchat“

Lukas Snarskis

2021-08-05, 10:55

„WhatsApp“ šiuo metu yra bene viena populiariausių momentinių pranešimų platformų rinkoje. Atsižvelgdama į didėjančią konkurenciją, bendrovė „Facebook“, kuri ir valdo šią aplikaciją, nusprendė išleisti keletą naujų funkcijų, kad šios padėtų pagerinti vartotojo patirtį, siekiant „WhatsApp“ išlaikyti rinkos lyderiu.

Kai kurios naujovės buvo pristatytos kiek anksčiau, o apie tai skaityti galite čia, o dabar paskelbta ir dar viena naujovė. Per pastarąjį mėnesį „WhatsApp“ išbandė galimybę vartotojams siųsti nuotraukas ir vaizdo įrašus, kuriuos būtų galima peržiūrėti tik vieną kartą. Šie bandymai vyko per „WhatsApp Beta“ aplikaciją, skirtą „Android“ ir „iOS“ išmaniesiems įrenginiams. Funkcijos veikimo principas labai panašus kaip ir „Snapchat“: siunčiama nuotrauka ar vaizdo įrašas automatiškai ištrinami vos tik kitas vartotojas peržiūri atsiųstą failą. Ši naujai pristatyta aplikacijos galimybė yra iniciatyvos „Dingsiantys pranešimai“ (angl. Disappearing Messages) dalis, apie kurią bendrovė buvo paskelbus dar 2020 metais.

Tuo tarpu jau šiandien „Facebook“ paskelbė, kad apie sėkmingai baigtą bandomosios versijos testavimą bei, kad jau šią savaitę visiems vartotojams bus suteikta galimybė išbandyti naująją aplikacijos funkciją. Mūsų bandymų metu šis funkcionalumas jau pasiekiamas „WhatsApp Web“ ir „Android“ įrenginiuose.

Kai kurie šios naujai pristatytos funkcijos panaudojimo atvejai, apie kuriuos bendrovė paskelbė, yra dalijimasis „Wi-Fi“ slaptažodžiais arba reagavimas į tam tikrus dabartinius įvykius. Svarbu pažymėti, kad vos kartą peržiūrėjus nuotrauką ar video failą, šio nebus negalima išsaugoti telefono galerijoje, persiųsti kitam vartotojui, pažymėti žvaigždute ar bendrinti. Tačiau išlieka galimybė būti išsaugotam kaip ekrano kopija arba vaizdo įrašu filmuojant telefono ekraną.

Verta pastebėti ir tai, jog jei atsiųsto failo neatidarysite per 14 dienų, jis bus automatiškai ištrintas ir jį bus galima atkurti tik iš atsarginės kopijos, jei failas nebuvo atidarytas. „WhatsApp“ sulauks pranešimų iš vartotojų, pranešančių apie neleistinai siunčiamą vizualinį turinį.

Ar patiko šis įrašas? Prisidėkite prie šio ir panašių įrašų kūrimo, tapkite mūsų rėmėjais!

Komentarai

Kol kas komentarų nėra.

Rekomenduojama

Daugiau naujienų

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas