„YouTube“ vartotojai tiesiog pasiuto: „Google“ ėmėsi tam tikrų veiksmų, kurie kai kuriems vartotojams sukėlė netikėtų nepatogumų

Arnas Balčiūnas

2023-11-23, 12:24 (atnaujinta 2023-11-23, 13:53)

12 komentarai (-ų)

„YouTube“ neabejotinai yra viena populiariausių ir plačiausiai naudojamų paslaugų, kurią „Google“ siūlo savo vartotojams. Platformoje dažnai pateikiama vis daugiau naujų galimybių, tačiau naujausi pakeitimai nepatiks daugeliui.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„YouTube“ vartotojai tiesiog pasiuto: „Google“ ėmėsi tam tikrų veiksmų, kurie kai kuriems vartotojams sukėlė netikėtų nepatogumų

„Google“ jau kuris laikas kovoja su tais vartotojais, kurie naudojasi „YouTube“ platforma su įjungta reklamų blokavimo priemone. Internautai neseniai pastebėjo ir dar vieną gudrybę – naudojant tokias priemones vaizdo įrašai kraunasi gerokai lėčiau nei turėtų.

Apie tokius atliktus pakeitimus patvirtino ir „YouTube“ atstovai. Pranešama, jog aptikus reklamų blokavimo įrankius platforma tyčia atideda vaizdo įrašų įkėlimą. Šis politikos pakeitimas gali būti reakcija į reklamos blokatorius, kurie sugebėjo apeiti pradines „YouTube“ priemones prieš juos.

Tokius „YouTube“ vaizdo įrašų platformos pasikeitimus pastebėjo vartotojai „Reddit“ tinkle. Tuomet buvo teigiama, kad „Firefox“ ir „Edge“ naršyklėse „YouTube“ vaizdo įrašų įkėlimas vėluoja apie penkias sekundes, tačiau tokio atidėjimo nepastebėta „Google Chrome“ naršyklėje. Tyrimai rodo, kad šie trikdžiai atsiranda, kai vaizdo įrašas atidaromas naujame skirtuke arba lange. Galiausiai svetainėje buvo aptiktas „JavaScript“ kodas, skirtas šiems vėlavimams sukelti.

Pranešime „YouTube“ patvirtino, kad šias pauzes įdiegė norėdama įtikinti reklamos blokavimo naudotojus išjungti „YouTube“ reklamos blokavimą, pašalinti reklamos blokavimo įrankius arba užsisakyti „YouTube Premium“. Bendrovė taip pat įspėjo, kad skelbimų blokatoriai gali pabloginti žiūrėjimo patirtį visose naršyklėse.

Primename, jog platformą valdanti bendrovė „Google“ jau kuris laikas ieško būdų, kaip apriboti šią ankstesnę parinktį, nes ji turi įtakos svetainės pelningumui. „YouTube“ patvirtino, kad išbando naują trijų įspėjimų taisyklę reklamų blokatoriams.

Dar liepos mėnesį bendrovės atstovai teigė, kad „YouTube“ visame pasaulyje „vykdo nedidelį eksperimentą“, ragindama žmones išjungti reklamų blokavimą žiūrint vaizdo įrašus svetainėje.

„Kai kuriais kraštutiniais atvejais“, kai žmonės nepaiso pranešimo, jiems laikinai uždraudžiama atkurti vaizdo įrašus. Vaizdo įrašų atkūrimo išjungimas bus taikomas tik tada, kai vartotojas pakartotinai nepaisys raginimo.

12 komentarų

Rimgaudas

Per dieną matyti 50 reklamų ir tik Kybartiene arba lažybas ir casino vemti verčia

Jo Jo

Visiškai pritariu. Arba tos kur velniai žino ką reklamuoja, o reklamų ilgis ir 5min, ir dar sukčių reklamos, jus man 10€, aš 1000.

Gedeminas

Geriau tuos pinigus kur išleidžia reklamoms sumažintų kainas

As

Kazkur Jusu logikoje isivelus klaida. Reklamu uzsakovai moka google kad rodytu reklamas, o neparode reklamu jie negauna pajamu. Taip sutinku jei seimos paketas kainuitu kokius 5€ prenumeratoriu butu daugiau, bet kaina jie renkasi ne is oro, skaiciuoja kaip izdirbti daugiausia.

Www

Man reklamos netrukdo, aš tuo metu užsimerkiu, pailsi akys ir apskritai gaunasi taip, kad tiesiog keista, bet peskaičiau prieš keletą metų patarimą kaip nematyt reklamų ir nematau, niekada niekur, nei laidose, nei internete man jų tiesiog nėra ir jegaliu suprast žmonių kurie piktinasi reklamomis.

123

Nenoriu žiūrėti tų debiliškų reklamų. Tegul jas žiūri nukvakę iš prigimties jankiai, o aš blokuosiu . Jei nebeleis- išvis atsisakysiu tos youtubės.

...

Reklamos brūkimas žmonėms kuriems ji nereikalinga yra nuostolis reklamos užsakovui. Aplamai reklama kenksminga,nes atima žmonių laiką,erzina. Yra paieška per kurią galima susirasti tai jo reikia ir tada kai reikia.

Zero

Ko reikia jums - žino reklamos užsakovas! O jei nereikia, tai tik taip atrodo 😊

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas