Aliexpress atsiliepimai, nuolaidų kodai – viskas, ką būtina žinoti apie daugelio lietuvių pamėgtą internetinę parduotuvę ir kaip saugiai apsipirkti bei sutaupyti

Arnas Balčiūnas

2024-01-16, 16:36

0 komentarų

Šiais laikais internete gali rasti pačių įvairiausių dalykų. Daugelis mūsų internetu perką ne tik maisto produktus, bet ir elektroniką. Niekam ne paslaptis, jog kiniškos parduotuvės dažnai siūlo žemesnę kainą nei Lietuvos pardavėjai, o dėl šios priežasties itin populiari yra „Aliexpress“ platforma.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Aliexpress atsiliepimai, nuolaidų kodai – viskas, ką būtina žinoti apie daugelio lietuvių pamėgtą internetinę parduotuvę ir kaip saugiai apsipirkti bei sutaupyti

Daugelis lietuvių apsipirkinėja „Aliexpress“ internetinėje parduotuvėje, kur galima rasti milijonus įvairiausių prekių – nuo elementariausių smulkmenų iki kompiuterių, telefonų ar įvairių kitų prietaisų. Tačiau norint sėkmingai apsipirkti ir neturėti papildomų rūpesčių dėl prekių pristatymo – reikia žinoti keletą gudrybių, kurios padės to išvengti.

Šiame tekste pateikiame visą svarbiausią informaciją, kurią turėtų žinoti kiekvienas, kuris apsiperka „Aliexpress“ internetinėje parduotuvėje. Nuo patarimų kaip išvengti apgavysčių iki to, kaip surasti pigiausias prekes ar tuos produktus, kurie atkeliauja iš Europoje esančio sandėlio.

Pirmiausia – pasirūpinkite, kad turite savo paskyrą

Norint sėkmingai apsipirkti „Aliexpress“ platformoje – rekomenduojame turėti savo paskyrą. Norėdami ją susikurti – spauskite čia. Tai leis užtikrinti, jog matote teisingą informaciją apie pristatymo galimybes bei kainas, o taip pat nereikės nurodyti pristatymo adreso, kiekvieną kartą apsiperkant. Žinoma, tuo pačiu galėsite išsaugoti ir kelis adresus, kas suteiks dar daugiau patogumo.

Turėdami „Aliexpress“ jūs vienoje vietoje galėsite matyti visus savo užsakymus bei kitą svarbią informaciją, taip pat galėsite nusistatyti numatytąją valiutą ar pan. Kai paskyra sukurta – laikas pradėti apsipirkimą, o čia yra keletas svarbių niuansų.

Aliexpress atsiliepimai - svarbus indikatorius apie produktą

Įvairiausių produktų apžvalgos leidžia susidaryti pirminį įspūdį apie norimą įsigyti prekę. Daugelis populiarių „Aliexpress“ prekių turi nemažai atsiliepimų, kas gali leisti suprasti apie jo kokybę, o taip pat ir išvengti apgavysčių.

Prieš kažką perkant – būtinai patikrinkite pateikiamas apžvalgas. Rekomenduotumėme vengti produktų, kurie visai neturi jokių atsiliepimų. „Aliexpress“ turi gausybę pardavėjų, kurie dažnai siūlo tas pačias prekes, todėl geriau rinktis tą, kur pirkėjai paliko daugiau apžvalgų.

Svarbu paminėti ir tai, jog reikėtų žiūrėti ne tik į teigiamus atsiliepimus, bet ir neigiamus. Taip, mes suprantame, kad dažniausiai norisi žinoti ar produktas tikrai geras, tačiau neigiami įvertinimai gali padėti įžvelgti ir tam tikras silpnąsias vietas.

Įsitikinkite, jog pardavėjas yra patikimas

Kaip jau minėjome, „Aliexpress“ platformoje yra gausybe pardavėjų, todėl patikrinti jų apžvalgas taip pat gali būti itin naudingas dalykas. Neretai pasitaiko ir nesąžiningų mažųjų pardavėjų, kurie siūlo neįtikėtinai žemas kainas, tačiau taip niekada ir nepristato įsigytų produktų.

„Aliexpress“ platformoje įvertinimus galima palikti ne tik prekėms, bet ir pardavėjams, todėl jeigu planuojate kažkokį pirkinį – būtinai patikrinkite pardavėjo įvertinimą. Vėlgi, rekomenduotumėme vengti tų parduotuvių, kurios neturi jokių įvertinimų arba jų reitingas yra labai žemas.

Parduotuvių informaciją galima matyti dar prieš produkto aprašymą, o paspaudus ant pardavėjo pavadinimo – atsidursite atskirame tam tikros parduotuvės puslapyje. Čia galėsite rasti ir kiek laiko ji veikia „Aliexpress“ platformoje, kas taip pat gali būti vienas iš indikatorių įsigyti ar ne norimą produktą.

Prekė dar neturi užsakymų - galimas pavojaus signalas

Dar vienas svarbus niuansas – tai mažas užsakymų kiekis. Kaip jau minėjome, „Aliexpress“ platformoje yra gausybė pardavėjų ir milijonai prekių. Tačiau ne visos jos yra perkamos arba ne visi pardavėjai sugeba jas parduoti. Būtent dėl šios priežasties rekomenduojame atkreipti dėmesį į tai, kiek užsakymų jau buvo atlikta.

Jeigu norimas įsigyti produktas dar nebuvo parduotas nei karto – tai gali būti priežastis paieškoti alternatyvos arba įsigyti iš kito pardavėjo. Žinoma, tai automatiškai nereiškia, jog liksite apgauti, bet papildomos atsargumo priemonės dar niekam nepakenkė.

Maksimaliai išnaudokite filtravimo galimybes

Visų pirma, keliaujame į „Aliexpress“ internetinę parduotuvę, kurią rasime paspaudę čia, ir į paieškos laukelį įvedame „smartphone“. Kadangi nežinome kokio konkretaus modelio ieškome – atlikime bendrą paiešką ir nusistatykime planuojamos išleisti pinigų sumos limitą, sakykim, 200 eurų.

Tiesa, kadangi čia galime rasti ir išmaniųjų telefonų už 50 eurų ar pan. – ieškokime tik tų variantų, kurie yra ne pigesni nei 100 eurų. Dabar jau matome tik šį paieškos kriterijų atitinkančius rezultatus, tačiau tai tik pradžia.

Kairėje rezultatų puslapio pusėje galima rasti filtrą, kuris leis ieškoti tik tam tikro gamintojo išmaniųjų telefonų. Mes šiuo atveju renkamės „Realme“ ir mūsų paieška dar tikslesnė. Dabar jau matome tik tuos produktus, kurie atitinka kainos ir gamintojo kriterijus. Ir tai tikrai dar ne viskas.

Virš produktų esančiame filtre dar galima būtų pasirinkti nemokamą siuntimą, kas leistų iškart matyti pilną išmaniojo telefono kainą. „Aliexpress“ siuntimo kainos dažniausiai nebūna itin didelės, tačiau viskas priklauso nuo jūsų pasirinkto produkto.

Dar vienas dalykas, kurį galima padaryti – išrūšiuoti produktus nuo pigiausio iki brangiausio. Tokiu būdu viršuje matysime pačius pigiausius pasirinkimus, o apačioje – pačius brangiausius.

Pirkite prekes iš Europos sandėlių

Pirmas dalykas ką jums reikia padaryti – apsilankyti „Aliexpress“ platformoje, kurią rasite paspaudę čia. Tuomet į paieškos laukelį įvedame norimo produkto pavadinimą, sakykim, kad mes ieškome „OnePlus 11“ išmaniojo telefono. Tuomet jūsų internetinės naršyklės adresų juostoje turėtumėme matyti štai tokią nuorodą:

Norint, kad mums būtų atvaizduojami tik tie produktai, kurie yra Europos sandėliuose – reikia pridėti papildomą filtrą, kuris „Aliexpress“ platformoje nėra viešai matomas. Ką mums reikia padaryti – nuorodos pabaigoje pridėti „&shipFromCountry=FR“. Šis kodas nurodo, kad būtų rodomos tik tos prekės, kurios atkeliauja iš Prancūzijos (FR) sandėlių.

Daugelis prekių, kurios yra Europos sandėliuose, pasiekia vos iš keleto šalių, todėl ieškant tam tikro produkto galima patikrinti daugelį jų. Tarp populiariausių šalių – jau minėta Prancūzija, o taip pat Ispanija (ES), Lenkija (PL), Belgija (BE) ir Italija (IT). Norint patikrinti visus variantus – mūsų pateiktame kode tereikia pakeisti norimos šalies kodą.

Kaip rasti „Aliexpress“ prekes iš Europos sandėlių?

  1. Keliaujame į „Aliexpress“ parduotuvę, kurią rasime paspaudę čia;
  2. Paieškoje susirandame norimą prekę arba atsidarome norimą kategoriją;
  3. Puslapio nuorodoje, kurią matome naršyklės viršuje, pridedame „&shipFromCountry=XX“ kodą;
  4. XX pakeičiame į norimos šalies kodą – FR, ES, PL, BE arba IT.
  5. Dabar matome tik tas prekes, kurios yra mūsų pasirinktos šalies sandėliuose.

Tiesa, norint pasinaudoti šiuo triuku – rekomenduojame naudoti savo kompiuterį, nes programėlėje matyti prekes, kurios yra Europos sandėliuose yra ganėtinai problematiška. Žinoma, galima naudoti naršyklę telefone. Tokiu atveju šis metodas taip pat veiks be jokių problemų. Tiesa, pakeitus filtravimo nustatymus ar perėjus į kitą puslapį - būtina ir vėl pridėti aukščiau minėtą kodą su norimos šalies kodu.

Verta pastebėti, kad tokia gudrybė leis rasti tik tas prekes, kurios jau yra Europoje, o tai reiškia, kad esant brangesniam daiktui nereikės mokėti papildomų mokesčių. Žinoma, europietiškuose sandėliuose laikomi produktai mus pasiekia žymiai greičiau nei siunčiantis tiesiai iš Kinijos, kas yra dar vienas didelis privalumas, apsiperkant „Aliexpress“ platformoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas