Laisvalaikio užsiėmimai netelpa į biudžetą? Išmaniosios aplikacijos užtikrins galimybę kiekvienam

Pranešimas spaudai

2023-01-12, 18:33

0 komentarų

Naujieji metai – puiki galimybė savo kasdienybę paįvairinti hobiais ar naujomis veiklomis. Tačiau dominantys užsiėmimai dažnai nemažai kainuoja, o ir atrasti pakankamai laiko nuvykti į pamokas ar treniruotes gali būti ganėtinai sudėtinga.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Laisvalaikio užsiėmimai netelpa į biudžetą? Išmaniosios aplikacijos užtikrins galimybę kiekvienam

Naujų dalykų galima išmokti naudojant išmanias programėles savo telefone – taip sutaupysite ne tik laiko, bet ir pinigų.

Pasak Arnoldo Lukošiaus, „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto, mobiliųjų aplikacijų parduotuvėse galima rasti daugybę interaktyvių programėlių, kurios įkvėps naujiems tikslams ir suteiks visą reikalingą informaciją apie sudominusį hobį. Anot jo, šiose programėlėse rasite daugybę mokomųjų vaizdo įrašų, nuotraukų ar forumų, kur galima bendrauti su bendruomene.

Sveikatai gerinti – jogos mankšta

Joga yra smagus pomėgis, kuris gali padėti pasirūpinti tiek fizine, tiek emocine sveikata. Tačiau užsibrėžus tikslą dažniau lankyti gyvus jogos užsiėmimus, reikia tam skirti pakankamai laiko ir finansų. Mankštintis namuose padės „Down Dog“ programėlė, kuri tiks net tiems, kurie anksčiau nėra praktikavę šios sporto rūšies. Šioje aplikacijoje galėsite išbandyti begalę treniruočių, kurias lengva pritaikyti būtent sau. Programėlė pateikia net 6 skirtingų mokytojų, dinamiškai kintančios muzikos ir net norimos kalbos pasirinkimus.

Rankdarbių gerbėjams – mezgimo gidas

Naujaisiais metais galite sugriauti mitą, kad mezgimas yra nuobodus ir sudėtingas pomėgis – ši veikla mažina stresą, taip pat padeda mankštinti protą. Išmokti megzti gali padėti programėlė „Knitting Genius“, kuri yra tituluojama viena geriausių šio hobio aplikacijų. Nesvarbu, ar esate mezgimo entuziastas, ar visiškas naujokas – šis įrankis gali padėti sukurti nuostabių mezginių. Aplikacija valdoma ir balsu, tad pasakius, kad norite pereiti prie kito žingsnio, toliau netrukdomai galėsite megzti. Žiūrėdami vaizdo pamokas išmoksite visų pagrindinių mezgimo technikų ir raštų, o programėlėje galėsite matyti savo projektus ir pažangą.

Naujiems atradimams virtuvėje – receptų lobynas

Galbūt šiais metais nusprendėte artimuosius ir draugus dažniau lepinti savo pagamintais patiekalais? Tam nebūtina lankyti gaminimo pamokų, užteks parsisiųsti „Tasty“ programėlę, kurioje patalpinta daugiau kaip 3 000 išsamių receptų. Jie pateikiami kartu su gaminimo eigą nusakančiais vaizdo įrašais ar nuotraukomis. Čia rasite ir patogų paieškos įrankį, leidžiantį filtruoti receptus pagal ingredientus arba mėgstamus patiekalus. Jei esate vegetaras, programėlė jus maloniai nustebins receptų be mėsos gausa.

Muzikalumui lavinti – pamokos groti gitara ar pianinu

Įvaldyti naują muzikos instrumentą nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Dirbtiniu intelektu valdoma aplikacija „Skoove“ leis išmokti groti fortepijonu itin paprastai – čia rasite daugybę teorijos pagrindų, natų ar akordų pamokų. Programėlėje veikiančios technologijos geba nuskaityti, ar viską darote teisingai, taip pat padeda tobulėti, priklausomai nuo jūsų gebėjimų. Su „Yousician“ programėle mokykitės ne tik groti gitara, bet ir dainuoti – čia rasite didelę pratimų ir vaizdo pamokų biblioteką. Aplikacija gali klausytis, kaip grojate ir nurodyti, ką reikėtų daryti kitaip. Žaidimo principu veikiantis įrankis motyvuos siekti geriausių rezultatų.

Proto mankštai – nauja kalba

Laisvalaikį taip pat galite praleisti mokydamiesi naujos kalbos, o tai labai lengva padaryti su programėle „Duolingo“. Ji šią sudėtingą užduotį paverčia įdomia ir žaisminga veikla – tobulėdami pasirinktoje kalboje rinksite taškus ir atrakinsite naujus sudėtingumo lygius. Kalbos pamokos šioje programėlėje yra praturtintos įvairiais paveikslėliais, vaizdo bei balso įrašais. Kalbos ekspertų sukurtos „Duolingo“ programėlės algoritmas geba prisitaikyti prie individualaus žmogaus mokymosi stiliaus ir gali padėti pasiruošti realiems pokalbiams daugybe kalbų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas