Pasirūpinkite savo paskyros saugumu: kaip pasikeisti „IKI“ lojalumo programos slaptažodį ir apsaugoti savo asmens duomenis?

IKI

Lukas Snarskis

2024-01-27, 13:55

0 komentarų

Populiarios slaptažodžių tvarkyklės „Lastpass“ kūrėjų ataskaitos duomenimis, pernai 92 proc. žmonių žinojo apie galimas grėsmes, naudojant tą patį slaptažodį keliose paskyrose, tačiau 65 proc. jų ir toliau darė šią klaidą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pasirūpinkite savo paskyros saugumu: kaip pasikeisti „IKI“ lojalumo programos slaptažodį ir apsaugoti savo asmens duomenis?

Vartotojų neapdairumas lemia vis dažnesnius duomenų nutekinimo atvejus, kurių galima išvengti reguliariai rūpinantis slaptažodžių „higiena“. Reguliariai keisti slaptažodį ir naudoti sudėtingesnes kombinacijas – labai svarbus jūsų saugumo rodiklis.

Jeigu esate „IKI“ lojalumo programos dalyvis ir turite savo paskyrą – rekomenduojame reguliariai atnaujinti savo slaptažodį, o tai padaryti užtrunka vos keletą minučių. Žemiau pateikiame informaciją, kaip pasikeisti „IKI“ lojalumo programos paskyros slaptažodį.

Norėdami pasikeisti „IKI“ lojalumo programos paskyros slaptažodį, jums tereikia atlikti šiuos žingsnius:

  1. Keliaujame į iki.lt puslapį ir ten prisijungiame prie savo paskyros;
  2. Spaudžiame ant meniu juostojo esančios užrašo „Lojalumas“, o žemiau atsiradusioje justoje renkamės „Mano profilis“;
  3. Mano profilio puslapyje, prie asmeninių duomenų spaudžiame žalią mygtuką „Redaguoti“ ir tuomet atsivers naujas puslapis;
  4. Duomenų puslapyje, po kortelės numeriu, spaudžiame „Keisti paskyros slaptažodį“;
  5. Slaptažodžio atnaujinimo lange nurodome savo seną paskyros slaptažodį, tuomet įvedame naująjį ir jį pakartojame. „IKI“ taip pat siūlo slaptažodžio generavimo funkciją, kas leis jums automatiškai sugeneruoti saugų slaptažodį;
  6. Spaudžiame „Saugoti“ mygtuką ir po sėkmingo pakeitimo jūs būsite perkelti atgal į asmeninių duomenų puslapį.

Prisijungimo duomenis reikėtų peržiūrėti ir profilaktiškai atnaujinti bent kas pusę metų, o sužinojus apie įsilaužimą ar duomenų nutekinimą, tai reikėtų atlikti nedelsiant. Taip kyla mažiau rizikos prarasti paskyrą ir joje esančius svarbius asmeninius duomenis.

Slaptažodžius papildomai vertėtų keisti ir tais atvejais, jei prie savo el. pašto ar kitos paskyros teko prisijungti per kompiuterį viešojoje bibliotekoje, spaustuvėje ar kitoje vietoje, kur įrenginiai prieinami daugeliui žmonių. Verta pastebėti ir tai, jog pakartotinis slaptažodžių naudojimas keliose paskyrose ženkliai sumažina jų saugumą, kadangi įsibrovėliams pakanka atspėti vieną slaptažodį ir jie gauna prieigą prie įvairių jūsų paskyrų.

Taip kyla pavojus ne tik jūsų asmeniniams duomenis, bet ir artimųjų saugumui, kuriuos bandoma apgauti jūsų vardu, todėl rekomenduojama visose turimose paskyrose naudoti skirtingus slaptažodžius. Daugelis vartotojų turi bent kelias paskyras, tad prisiminti visus slaptažodžius gali būti sudėtinga – čia padės slaptažodžių tvarkyklė.

Šiose aplikacijose laikomi slaptažodžiai yra užšifruojami, o prisijungimui prie jų naudojamas pagrindinis slaptažodis, PIN kodas arba telefono biometriniai duomenys. Vietoje daugybės sudėtingų prisijungimo duomenų jums pakaks prisiminti elektroninio pašto ir aplikacijos slaptažodžius.

Tvarkyklė yra paprasčiausias ir veiksmingiausias būdas, leidžiantis nepamiršti slaptažodžių. Šis apsaugos būdas užtikrina patogią bei saugią prieigą prie turimų paskyrų. Programėlės taip pat gali įspėti, jeigu jūsų duomenys buvo nutekinti, taip turėsite galimybę greitai sureaguoti ir juos pakeisti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas