Pasirūpinkite savo paskyros saugumu: kaip pasikeisti „Mano Rimi“ slaptažodį ir apsaugoti savo asmens duomenis?

Lukas Snarskis

2024-01-27, 13:33

0 komentarų

Reaguodama į vykstančio vidinio tyrimo išvadas dėl anksčiau pranešto išorinio saugumo incidento, „Rimi Lietuva“ inicijavo slaptažodžių nustatymą iš naujo visiems Lietuvos „Mano Rimi“ klientams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pasirūpinkite savo paskyros saugumu: kaip pasikeisti „Mano Rimi“ slaptažodį ir apsaugoti savo asmens duomenis?

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, „Rimi“ nustatė saugumo incidentą, susijusį su keliais šimtais „Mano Rimi“ klientų paskyrų Lietuvoje. „Rimi“ sistemose ar duomenų bazėse duomenų saugumo pažeidimo nebuvo, tačiau IT tyrimas leidžia spręsti, kad asmens duomenų atakos poveikis „Rimi“ klientams gali būti platesnis.

Nors „Rimi“ sistemose ar duomenų bazėse duomenų saugumo pažeidimo nebuvo, „Rimi“ ragina savo klientus nenaudoti to paties slaptažodžio keliose svetainėse ir nedelsiant atnaujinti slaptažodį savo „Mano Rimi“ paskyroje. O tai padaryti yra labai paprasta.

Norėdami pasikeisti „Mano Rimi“ paskyros slaptažodį, jums tereikia atlikti šiuos žingsnius:

  1. Keliaujame į rimi.lt puslapį ir ten prisijungiame prie savo paskyros;
  2. Spaudžiame ant meniu juostojo esančios vartotojo piktogramos ir renkamės „Readguoti paskyrą“ mygtuką. Kitame puslapyje dar kartą spaudžiame „Redaguoti paskyrą“ mygtuką;
  3. Paskyros informacijos puslapyje susirandame „Change account password here“ laukelius, kur reikia nurodyti dabartinį slaptažodį bei dukart įvesti naująjį;
  4. Kuomet nurodysite seną ir naują slaptažodžius – spaudžiame „Save changes“ mygtuką.

Svarbiausia saugumo internete taisyklė – unikalus ir sudėtingas slaptažodis, sudarytas iš mažiausiai 10-12 simbolių. Kuriant slaptažodžius rekomenduojama naudoti frazes iš kelių nesusijusių žodžių – taip lengviau juos atsiminsite. Nepamirškite įterpti skaičių, specialiųjų ženklų ir didžiųjų raidžių. Taip pat nenaudokite tų pačių slaptažodžių jungiantis prie skirtingų paskyrų.

Rekomenduojama visus slaptažodžius, ypač svarbiausių paskyrų, keisti reguliariai, pavyzdžiui, bent kartą per tris mėnesius. Labai svarbu sukurti visiškai naujus slaptažodžius, o ne pakeitus kelis simbolius panaudoti tą patį.

Valdyti savo slaptažodžius galite specialiomis slaptažodžių tvarkyklėmis, pavyzdžiui, „KeePass“ arba „Last Pass“. Jos saugos visus jūsų slaptažodžius, o paskyrų atrakinimui prireiks tik vieno slaptažodžio – visrakčio. Šį slaptažodį būtų geriausia pasikeisti kas mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas