„Logitech Pebble M350” pelės apžvalga: biudžetinis grožis po jūsų plaštaka

Lukas Snarskis

2023-03-23, 07:35

0 komentarų

Pelė ir klaviatūra yra neatsiejamas stacionaraus kompiuterio komponentas, o kai kurie šiuos priedus naudoja ir su nešiojamais kompiuteriais. Dar visai neseniai dalinomės „Logitech K380“ belaidės klaviatūros apžvalga, kurią rasite paspaudę čia, o šiandien – belaidė pelė, kuri puikiai dera į komplektą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Logitech Pebble M350” pelės apžvalga: biudžetinis grožis po jūsų plaštaka
Logitech Pebble M350 / Luko Snarskio nuotr.

„Logitech“ kompanijos pavadinimas turbūt yra žinomas daugeliui, o ir mūsų portale jau yra ne vieno šios bendrovės produkto apžvalga. Pigi „K380“ belaidė klaviatūrą buvo pristatyta kartu su „Pebble M350“ belaide pele, kurią Lietuvoje galima įsigyti už maždaug 20 eurų.

Naujasis „Logitech“ produktas patenka tarp tų, kuris prieinamas yra kone kiekvienam, tačiau ar verta pirkti šią belaidę pelę ir jeigu taip – tai kodėl? Pabandykime pažvelgti į šį įrenginį detaliau ir išsiaiškinti esminį klausimą – pirkti ar ne?

Dizainas ir patogumas

Logitech Pebble M350 / Luko Snarskio nuotr.

Naujoji „Logitech“ pelytė atkeliauja itin kompaktiškoje dėžutėje, o vos tik ją išpakavus į akis krinta spalvingas dizainas. Kaip ir testuojant „K380“ serijos klaviatūrą, taip ir dabar, testuojamas įrenginys yra rožinės spalvos, o akcentinė geltona spalva panaudota pagrindiniam ratukui. Žinoma, yra ir daugiau spalvinių opcijų, o norimą variantą ras kone kiekvienas.

Visų pirma, naujoji „Logitech“ pelytė pagaminta iš plastiko ir yra itin lengva bei kompaktiška. Ji sveria maždaug 100 gramų. Tiesą pasakius, šis modelis yra labai panašus į „Logitech POP“ belaidę pelę, kurią teko testuoti dar praėjusių metų pabaigoje. Tik čia nerasime emoji mygtuko ir „Pebble M350“ variantas yra kiek plonesnis. Drįsčiau teigti, jog ji puikiai tiktų kelionėms, nes užima labai minimaliai vietos.

Vėlgi, norėčiau atkreipti dėmesį ir į šio produkto formą. „Logitech Pebble M350“ belaidė pelė yra ganėtinai aptakių formų ir ganėtinai patogiai nugula rankoje. Tiesa, jeigu turite dideles plaštakas – ši pelytė gali būti kiek per maža. Nežinau, čia gal tik man jos atrodo itin mažos, nes įpratęs prie gerokai didesnių pelių. Ką dar reikėtų paminėti – tai apatinėje dalyje yra dvi guminės juostelės, kurios leis šiuo įrenginiu naudoti beveik ant bet kokio paviršiaus.

Dar norėčiau trumpai grįžti prie plastiko, kuris čia naudojamas. Šis „Logitech“ produktas atrodo labai trapus ir susidaro įspūdis, kad gali sulūžti nuo menkiausio smūgio. Stengiausi labai nemėtyti, tą patį pasiūlyčiau ir jums, jeigu nuspręsite ją įsigyti.

Mygtukai ir veikimas

Logitech Pebble M350 / Luko Snarskio nuotr.

„Logitech Pebble M350“ belaidė pelė turi vos tris mygtukus – tai, žinoma, kairysis ir dešinysis, kurie atskirti nedideliu tarpeliu. Tarp šių dviejų mygtukų rasime ir pagrindinį pelės ratuką. Ir viskas. Elementaru ir paprasta.

Tiek kairysis, tiek ir dešinysis mygtukai yra lengvai paspaudžiami, tačiau man kiek užkliuvo, kad paspaudimas yra itin tylus ir lengvas. Kartais net sunku pajusti ar aš išties atlikau tą paspaudimą ar ne. Net ir pats gamintojas sako, kad „Pebble M350“ veikia labai tyliai ir čia sunku būtų su jais nesutikti.

„Logitech Pebble M350“ pelytės ratukas yra tinkamoje pozicijoje, jo sukimasis malonus. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jis padengtas kiek slidžia medžiaga, tačiau, kad jis praslystų ar būtų kitaip kažkokių nepatogumų – neteko pastebėti. Jeigu atvirai, būtų sunku rasti prie ko prisikabinti. Viskas kaip ir turėtų būti.

Dar galima paminėti, kad čia naudojamas 1000 dpi aukšto tikslumo optinis sensorius. Slankioja „Pebble M350“ po ekraną tvarkingai, jokių problemų su tuo nėra. Tačiau čia nerasime „Logitech“ naudojamos kelių įrenginių susiejimo technologijos. Suprantu, kad pelė yra pigi, tačiau jeigu prie jos derinti klaviatūra tokią galimybę, tai kodėl to paties nepasiūlius ir su „Pebble M350“ pelyte?

Baterija

Logitech Pebble M350 / Luko Snarskio nuotr.

Pigesni „Logitech“ produktai dažnai naudoja įprastines baterijas, o ir „Pebble M350“ ne išimtis. Ši belaidė pelė veikia su AA tipo baterija, o jos turėtų užtekti maždaug 18 mėnesių naudojimo. Na, bent jau taip sako „Logitech“. Pranešiu kokie reikalai dar po 16 mėnesių.

Nesu didelis neįkraunamų baterijų gerbėjas, tačiau jeigu jos keisti nereikia pusantrų – tai kodėl gi ne. Aš labai retai kada naudoju tokio tipo įrenginius ilgiau nei metus, tai, tikriausiai, net nepavyks patikrinti ar išties baterija veiks taip ilgai. Kaip bebūtų, kas pusantrų metų pasikeisti vieną bateriją – menka problema.

Verdiktas

Logitech Pebble M350 / Luko Snarskio nuotr.

Perkant nebrangę belaidę pelę – norisi vos kelių dalykų. Kad ji veiktų tvarkingai ir, kad nesubyrėtų po kelių savaičių naudojimo. „Logitech Pebble M350“ tai tikrai gali pasiūlyti, o dar kaip priedą suteiks ir tylų veikimą, stilingą dizainą ir pusantrų metų veikiančią bateriją.

Jeigu ieškote elementarios pelytės už nedidelę kainą – tai tikrai geras variantas. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad ji ganėtinai maža. Čia turbūt vienas pagrindinių trūkumų. Na, dar būtų smagu rasti galimybę susieti ją su keliais įrenginiai, kaip, kad tos pačios serijos klaviatūroje, bet čia jau gal aš per daug noriu už 20 eurų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas