„Bitė“ nutraukia 4G namų maršrutizatorių prekybą: paaiškino, kodėl priimtas toks sprendimas ir ką pasiūlys vietoj jų

Pranešimas spaudai

2024-03-12, 09:00

9 komentarai (-ų)

„Bitė Lietuva“ stabdo 4G namų maršrutizatorių prekybą. Vietoje jų naujieji 5G įrenginiai, kurie padės naudotis dar spartesniu ir stabilesniu internetu.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Bitė“ nutraukia 4G namų maršrutizatorių prekybą: paaiškino, kodėl priimtas toks sprendimas ir ką pasiūlys vietoj jų

Naudojantys 4G maršrutizatorius pokyčio nepajaus, pasak ekspertų, naujieji įrenginiai suteiks 10 kartų greitesnį internetą bei atvers galimybes naudotis naujomis paslaugomis.

„Perėjimas nuo 4G prie 5G reiškia itin didelį žingsnį technologijų pasaulyje. 5G maršrutizatoriai lyginant su senesnės kartos įrenginiais, yra gerokai pranašesni greičio, delsos (vėlinimo), ryšio ir tinklo efektyvumo požiūriu. Naujos kartos įrenginiai atveria kelią naujoms paslaugoms bei programoms, kurios buvo neįmanomos su senaisiais 4G namų maršrutizatoriais“, – pranešime žiniasklaidai sako Eligijus Rakickas, „Bitė Lietuva“ produktų vadovas.

10 kartų didesnis greitis

Didžiausias naujos kartos įrenginių privalumas, pasak E. Rakicko, yra greitis ir stabilumas. Naujos kartos maršrutizatoriai užtikrina didesnį duomenų perdavimo greitį, lyginant su 4G maršrutizatoriais.

„Jeigu 4G maršrutizatoriai idealiomis sąlygomis gali užtikrinti iki 1 Gbit/s duomenų perdavimą, tuo metu 5G gali pasiekti 5 Gbit/s. Tai reiškia, kad su 5G ryšiu 4K raiškos filmą galima atsiųsti vos per keletą minučių“, – tvirtina skaitmeninių paslaugų bendrovės „Bitė Lietuva“ ekspertas.

Jis priduria, kad naudojant 5G maršrutizatorius, delsa yra sumažinama iki 10 milisekundžių (ms), kuomet 4G delsa yra 20-30 ms. Maža delsa pagerina patirtį žaidžiant internetinius vaizdo žaidimus ar žiūrint internetinę televiziją. Be to, naujos kartos maršrutizatoriai gali palaikyti didesnį prijungtų prietaisų skaičių, todėl kokybišku internetu gali naudotis visi šeimos nariai vienu metu, prisijungę daugybę skirtingų įrenginių.

„4G technologija buvo proveržis mobiliojo interneto ir geresnės plačiajuosčio ryšio prieigos srityje, o 5G technologija ne tik pagerina vartotojų patirtį, bet ir yra skirta platesniam panaudojimui. Dėl to 5G maršrutizatoriai yra universalesni ir tinkamesni įvairioms pramonės šakoms bei verslams, o ne tik privatiems klientams“, – sako E. Rakickas.

4G eros pabaigos pradžia

Pasak „Bitė Lietuva“ interneto produktų vadovės Agnės Imbrasienės, nutraukti 4G maršrutizatorių prekybą nuspręsta siekiant užtikrinti dar geresnę patirtį.

„Norime žmonėms pasiūlyti pačią geriausią patirtį, o su senos kartos maršrutizatoriais tai padaryti pavyksta ne visada. Todėl, norint neatsilikti nuo naujovių ir su jomis žengti koja kojon, savo asortimente siūlome tik kokybiškiausius ir pažangiausius produktus, o senųjų – visiškai atsisakome. Vis tik tai yra tam tikra 4G eros pabaigos pradžia“, – pasakoja A. Imbrasienė.

Jai pritaria ir E. Rakickas pridurdamas, kad klientai gali rinktis ir išorinius 5G maršrutizatorius. Anot jo, „Bitė Lietuva“ investuoja rekordines sumas į 5G ryšio plėtrą, todėl pasirinkus naujos kartos maršrutizatorių, greitesniu ir stabilesniu internetu galima bus naudotis net ir atokiose vietose, kur ryšys yra prastesnis, pavyzdžiui, sodybose ar kaimuose.

Pokyčių nepajaus

Nors didelė dalis žmonių vis dar naudojasi 4G maršrutizatoriais, nutraukus šių įrenginių prekybą, juos turintys klientai pokyčių nepajus ir toliau galės naudotis interneto ryšiu.

„Nors sprendimas nutraukti prekybą turintiems ir naudojantiems 4G maršrutizatorius įtakos neturės, visgi, rekomenduojame juos pakeisti į naujos kartos 5G maršrutizatorius. Tai leis naudotis greitu ir stabiliu internetu bei išnaudoti visas 5G ryšio technologijos teikiamas naudas ir galimybes“, – sako E. Rakickas.

„Bitė Lietuva“ nuolatos investuoja ir naujausias technologijas, siekdama žmonėms suteikti kokybišką kasdienių paslaugų naudojimo patirtį. Įmonė į 5G tinklo plėtrą investuoja rekordinius 100 mln. eurų, o naujos kartos ryšiu jau gali naudotis beveik 2 mln. Lietuvos gyventojų.

9 komentarų

Tomas

Realiai pas visus tiekėjus 4g ryśio galimybės neišnaudotos. 4g teorinis gavimo greitis 300 Mbit/s. Pagal RRT duomenis greičiausia greitaveika 5g tinkle 150 Mbit/s, su kuria be problemų susidoroja ir 4g modemas.

Vlad

Melagiu šaika. Man atsiuntė el.laiška kad nutraukia interneto sutarti del irangos gedimo ir atseit nera galimybes iranga sutaisyti. Nors internetas veike po nutraukimo datos dar dvi savaites be jokių problemų. Melagiai.

Stanislava

Biurokratinė firma, išjungė internetą ir neatkūria,sugeba tik pažadus dalinti ir nevykdo susitarimo....

Deividas

kaip čia šauniai prirašyta, o realybė ta, kad 5G aprėptimi nuo telios jie atsilikę šviesmečiais, šiuo metu dengdami "net" iki 5% Lietuvos teritorijos

Rūta

Kaip pakyciu nepajaus, jie vienašališkai pakėlė kainas ir ne vygdo sutarties įsipareigojimų.. Apie tai tylima!!

Arvydas

Turiu 5g bitės namų internetą Jonavoje,veikia tik 4g.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas