HP sulaukė grupinio ieškinio dėl monopolijos spausdintuvų kasečių rinkoje, paaiškėjo, pagrindinė to priežastis

HP

Technews.lt

2024-04-15, 17:55

0 komentarų

Ieškovams atstovaujantys teisininkai atmetė vieną iš HP argumentų prieš sausio mėn. pateiktą grupės ieškinį. Klientai jau seniai kritikuoja HP už tai, kad ji nuolat blokuoja brangių rašalo kasečių alternatyvų naudojimą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
HP sulaukė grupinio ieškinio dėl monopolijos spausdintuvų kasečių rinkoje, paaiškėjo, pagrindinė to priežastis

Ieškinys visų pirma susijęs su programinės įrangos atnaujinimu, kuris pradėtas platinti 2022 m. pabaigoje. Ieškovai teigia, kad dėl šio atnaujinimo HP spausdintuvuose negalėjo būti naudojamos trečiųjų šalių kasetės. HP ir kitų bendrovių kasetės garsėja didelėmis kainomis. Be to, ieškinyje HP kaltinama, kad maždaug tuo pačiu metu, kai išleido pataisą, padidino kainas.

Ieškovai tvirtina, kad HP veiksmai – klientų pririšimas prie spausdintuvų ir kainų didinimas – prilygsta monopolinei rašalo kasečių rinkai. Jie reikalauja kompensacijos už netinkamas naudoti trečiųjų šalių kasetes ir per dideles kainas. Tačiau bendrovė tvirtina, kad federaliniai įstatymai neleidžia klientams kelti bylų dėl per didelių kainų. HP teigia, kad įstatyme aiškiai nurodyta, jog HP spausdintuvai skirti veikti tik su HP rašalo kasetėmis.

Atsakydami į HP prašymą atmesti ieškinį, ieškovams atstovaujantys advokatai teigė, kad klientai niekada nesutiko pirkti tik HP rašalo. Byla sukasi apie bendrovės „skustuvo ir ašmenų“ strategijos pagrįstumą, kai ji parduoda palyginti nebrangius spausdintuvus ir pelnosi iš brangių rašalo kasečių, veiksmingai užrakindama klientus.

Bendrovės ketinimas primesti naudotojams savo kasetes buvo akivaizdus. Gruodžio mėn. tai pripažino finansų direktorė Marie Myers. Generalinis direktorius Enrique Lores, sausio mėn. su CNBC aptardamas ieškinį, klientus, kurie nuolat nenaudoja bendrovės spausdintuvų ir kasečių, pavadino „blogomis investicijomis“.

HP sulaukė priežiūros institucijų ir ieškovų kritikos dėl skaitmeninių teisių valdymo (DRM), kuriuo blokuojamos trečiųjų šalių ir pakartotinai užpildytos kasetės. Ji turėjo kompensuoti nuostolius klientams daugelyje šalių, sulaukė kritikos dėl tariamo skenavimo ir fakso funkcijų išjungimo, kai baigiasi rašalas, ir buvo apkaltinta, kad be sutikimo į visus „Windows“ kompiuterius įdiegė savo spausdintuvo programą.

Praėjusį mėnesį HP pristatė prenumeratos paslaugą, kuri atvirai skatina naudotojus nuolat mokėti už naudojimąsi jos spausdintuvais. Nuo 6,99 JAV dolerio per mėnesį klientai gauna spausdintuvą, visą parą veikiantį klientų aptarnavimą ir papildymo siuntas, kol nesibaigė rašalas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas