„Intel“ ir toliau praranda pozicijas: pagrindinių konkurentų atotrūkis ir toliau didėja

TopCom.lt

2023-02-12, 07:35

0 komentarų

„Mercury Research“ specialistai paprastai vertina platų visų su x86 suderinamų procesorių pasirinkimą, tačiau pastaruoju metu jie taip pat atsižvelgė į „Arm“ pagrindu veikiančių procesorių, kurie „Apple“ ir „Qualcomm“ pastangomis populiarėja kompiuterių segmente, pardavimo dinamiką.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Intel“ ir toliau praranda pozicijas: pagrindinių konkurentų atotrūkis ir toliau didėja

Su „Arm“ suderinami sprendimai asmeninių kompiuterių segmente sugebėjo užimti įspūdingus 13,3%, o jei vertinsime tik x86 procesorių segmentą, čia AMD dalis išaugo iki 31,3% – „Intel“ praranda pozicijas.

Ir tai nėra pats sėkmingiausias ketvirčio rezultatas, kaip aiškina „Reuters“, remdamasi „Mercury Research“ duomenimis. Pernai trečiąjį ketvirtį „Arm“ procesoriai sudarė 14,6% asmeninių kompiuterių segmento, tačiau iki ketvirtojo ketvirčio jų dalis sumažėjo iki 13,3%. Tai vis dar daugiau nei 10,3 % rinkos dalis, kurią jie užėmė 2021 m. ketvirtąjį ketvirtį. Counterpoint Research duomenys, kaip buvo pranešta vakar, mini su Arm suderinamus procesorius, kurie 2021 m. pasieks 11 %, o 2022 m. – 13 %. Šių dviejų šaltinių statistika, kaip matyti, skiriasi minimaliai.

Jei grįšime prie jėgų pusiausvyros x86 procesorių rinkoje, tai Mercury Research duomenys rodo, kad AMD sprendimų dalis nuolat plečiasi ir per metus išaugo nuo 28,5% iki 31,3%, jei vertinsime ketvirtą ketvirtį. Praėjusį ketvirtį „Intel“ tenkinosi su x86 suderinamų procesorių rinkos dalimi – 68,7%, nors ši reikšmė vis dar leidžia dominuoti segmente.

Dažna rinkos dalyvių problema, anot „Mercury Research“ atstovų, išlieka didžiausias kompiuterių pardavimų nuosmukis per stebėjimų istoriją. Ketvirtąjį ketvirtį „Intel“ ir „AMD“ x86 procesorių siuntos patyrė didžiausią mažėjimą tiek per metus, tiek kas ketvirtį per 30 „Mercury Research“ stebėjimo metų. Pardavimai, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 34%, o palyginus su ankstesniu ketvirčiu – 19%.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas