„Intel“ pasidalino ateities planais: prakalbo apie „Battlemage“ architektūrą ir kada galima sulaukti jos debiuto

MiTech.lt

2024-01-18, 11:45

0 komentarų

Buvęs „Nvidia“ techninės rinkodaros direktorius, dabartinis „Intel“ darbuotojas Tomas Petersenas interviu leidiniui „PC World“ patvirtino, kad „Battlemage“ kūrimas vyksta pagal planą.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Intel“ pasidalino ateities planais: prakalbo apie „Battlemage“ architektūrą ir kada galima sulaukti jos debiuto

Jei viskas vyks pagal planą, yra tikimybė, kad šios architektūros debiuto sulauksime iki 2025 metų CES technologijų parodos. Tačiau panašu, kad „Intel“ pasimokė iš ankstesnės patirties ir vengia minėti konkrečias „Arc“ grafikos procesorių išleidimo datas, nes „Alchemist“ grafikos procesoriai vėlavo daugiau nei pusę metų.

Tikimasi, kad būsimoji Xe2-HPG architektūra, vadinama „Battlemage“, bus naujosios kartos Bxxx serijos diskrečiųjų vaizdo plokščių varomoji jėga. „Intel“ laikosi paslapties apie šios architektūros detales, nors pasirodė keletas spėlionių. Tarp jų – galimybė turėti iki 56 Xe branduolių, naujos kartos atminties posistemę ir patobulintą Ray Tracing.

Petersenas patvirtino, kad šiuo metu maždaug 30 % „Intel“ komandos yra skirta Xe2 „Battlemage“ programinei įrangai kurti. Programinė įranga buvo „Alchemist“ serijos Achilo kulnas. Tačiau „Intel“ padarė didelę pažangą kurdama tvarkykles.

Tuo tarpu Petersenas patvirtina, kad „Intel“ grafikos aparatinės įrangos komanda aktyviai dirba prie įpėdinio, t. y. Xe3 „Celestial“ architektūros. Pažymėtina, kad Xe2 architektūra pirmą kartą turėtų pasirodyti kartu su „Lunar Lake“, o Xe3 architektūra turėtų būti pristatyta vėliau kartu su „Panther Lake“ procesorių serija.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas