JAV milžinės kuria inovaciją: visų mūsų naudojama funkcija taps geresnė nei anksčiau

Ina Jonaitienė

2021-07-14, 14:10 (atnaujinta 2021-07-15, 10:41)

0 komentarų
JAV milžinės kuria inovaciją: visų mūsų naudojama funkcija taps geresnė nei anksčiau

„Microsoft“ ir „Google“ paslaugos bei operacinės sistemos yra vienos populiariausių visame pasaulyje, o tarp jų patenka ir interneto naršyklės, tokios kaip „Microsoft Edge“ ar „Google Chrome“. Naujausia informacija rodo, kad abi bendrovės dirba ties nauja aplikacijų programavimo sąsaja (angl. API), kuri leistų žymiai patogiau atlikti turinio kopijavimo ir įklijavimo veiksmus.

Kai „Edge“ ir „Chrome“ internetines naršykles pasieks naujovės, žmonės galės kopijuoti turinį iš įvairesnių šaltinių, įskaitant ir .docx., kitaip žinomą kaip „Word“ formatą. Šiuo metu naršyklių vartotojai turinį nukopijuoti gali iš keleto tipo formatų, tokių kaip .jpg ir .png. Tačiau, pasak nemokamos ir atviro kodo žiniatinklio naršyklės pagrindinės bazės „Chronium“ , tai pasikeis – išplės kopijavimo ir įklijavimo galimybę į nestandartinius žiniatinklio formatus.

Pranešama, kad abiejų bendrovių bendras tikslas yra sukurti funkciją, kuri leistų kurti žiniatinklio programas, jos palaikytų konkrečių programų tipus. Tarkime, kopijavimą ir įklijavimą „Google“ dokumentuose ir „Google“ skaičiuoklėse arba „Office 365“ esančiuose „Word“ ir „Excel“ produktuose. Kūrėjai, turintys ir žiniatinklį, ir savąją programą, pvz., „SketchUp“, gali leisti kopijuoti ir įklijuoti tarp tų dviejų programų reikiamą turinį.

„Microsoft“ dirba pagal kelis „WindowsLatest“ pastebėtus „Chromium“ kodo pataisymus su pritaikytais mainų srities formatais. Vienas iš jų skirtas vykdymo laiko žymėjimui, kuris prideda pasirinktinius mainų srities formatus. Šiuo metu taip pat bandoma nauja funkcija „Bendrosios nuorodos“. Pradėjus veikti, ši funkcija suteiks vartotojams prieigą prie paieškos puslapio, kuriame galima ieškoti, iš naujo rasti nukopijuotą ir bendrinamą turinį.

Kiek laiko užtruks, ir konkrečiau, ar išplėstos kopijavimo ir įklijavimo galimybės bus pasiekiamos prieš „Windows 11“ debiutą, išlieka neaišku.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas