Kinijoje masiškai ardomos „Nvidia“ vaizdo plokštės: vietiniai nestokoja išradingumo, perdaro plokštes į dirbtinio intelekto akseleratorius

MiTech.lt

2023-11-25, 16:45

0 komentarų

Remiantis Kinijos vidaus šaltinio pranešimu, kai kurios bendrovės dabar masiškai išmontuoja „Nvidia RTX 4090“ vaizdo plokštes ir naudoja dalis visiškai naujiems produktams su visiškai skirtingais aušintuvais kurti.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijoje masiškai ardomos „Nvidia“ vaizdo plokštės: vietiniai nestokoja išradingumo, perdaro plokštes į dirbtinio intelekto akseleratorius

Šis procesas vyksta dideliu mastu, o „Nvidia RTX 4090“ grafikos procesorių išardymo laukia paletės. Iš šių vaizdo plokščių išimami brangiausi komponentai, kurie vėliau naudojami kitose montažinėse plokštėse su blower tipo aušintuvais. Blower tipo aušintuvų pasirinkimas siejamas su jų efektyvumu naudojant kelias vaizdo plokštes, panašiai kaip serveriuose ar kasant kriptovaliutas.

Tačiau ši praktika kertasi su naujausiomis žiniomis apie „Nvidia RTX 4090“ eksporto į Kiniją draudimu. Kadangi JAV sankcijos draudžia į Kiniją siųsti naujus AD102 grafikos, norint gauti tokių lustų, reikia išardyti esamas vaizdo plokštes.

Ankstesniuose pranešimuose buvo atkreiptas dėmesys į „Nvidia RTX 4090“ trūkumą, dėl kurio šoktelėjo vidutinė pasaulinė šių vaizdo plokščių kaina. Buvo teigiama, kad „Nvidia“ remia vietinius partnerius Kinijoje didelėmis AD102 lustų siuntomis. Dabar paaiškėjo, kad šie partneriai turėjo alternatyvių planų.

Nuotraukose matyti „Palit“, „Gainward RTX 4090“ plokščių paletės, laukiančios išardymo, o „Asus“, PNY, „Colorful“, „AX Gaming“ ir „Zotac“ vaizdo plokštės jau ardomos. Panašu, kad nė vienas „Nvidia“ partneris nesiėmė priemonių, kad užkirstų kelią šiam verslui.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas