Kompiuterių gamintojams – geros naujienos: nors pardavimai vis dar nedžiugina, tačiau jau matoma šviesa tunelio gale

Lukas Snarskis

2023-10-15, 08:10

0 komentarų

Pasaulinė kompiuterių rinka pastaruosius metus augo, tačiau naujausios prognozės nebėra tokios optimistiškos. Pardavimai pastaruoju metu ženkliai mažėjo, bet dabar fiksuojami jau kiek geresni rezultatai.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Kompiuterių gamintojams – geros naujienos: nors pardavimai vis dar nedžiugina, tačiau jau matoma šviesa tunelio gale

Rinkos tyrimų bendrovė „Canalys“ pateikė naujausią kompiuterių pardavimų statistiką. Trečiojo šių metų ketvirčio metu, liepos – rugsėjo mėnesiais, buvo parduota 65,5 mln. kompiuterių, o tai yra 6,7 proc. mažiau nei analogišku laikotarpiu pernai.

Ir nors dabartiniai rezultatai vis dar yra prastesni nei anksčiau, tačiau jie kur kas geresni jeigu lygintume juos su šių metų pirmojo ketvirčio rezultatais. Tuomet buvo fiksuojami 30 proc. mažesni pardavimai. Populiariausiu gamintoju ir toliau išlieka „Lenovo“.

Bendrovės pardavimai ir toliau yra šiek tiek mažesni nei anksčiau, tačiau tai vis tiek leidžia užimti 24,5 proc. rinkos. „Lenovo“ per trečiąjį šių metų ketvirtį pardavė kiek daugiau nei 16 mln. kompiuterių ir užtikrintai pirmauja šiame segmente.

Antroje vietoje rikiuojasi HP, kuri pardavė 13,5 mln. kompiuterių ir šiuo metu užima 20,6 proc. rinkos. Verta pastebėti, jog tai yra vienintelė bendrovė, kuri fiksuoja metinį augimą, siekiantį 6,5 proc. Trečioje vietoje – „Dell“ su 15,6 proc. rinkos ir 10,25 tūkst. parduotų įrenginių.

Ketvirtoje vietoje žengia JAV technologijų milžinė „Apple“, kuri pardavė 6,4 mln. kompiuterių. Tiesa, ši bendrovė ir toliau fiksuoja tragiškus rezultatus, lyginant su ankstesniais metais. Trečiojo metų ketvirčio rezultatai yra 29,1 proc. prastesni nei 2022 metais. Penketuką užbaigia „Asus“, kuri pardavė 4,8 tūkst. kompiuterių ir šiuo metu užima 7,4 proc. rinkos.

„Canalys“ tyrimų analitiko Kiereno Jessopo teigimu, daugelis problemų, kurios kamavo asmeninių kompiuterių rinką, šiuo metu atslūgsta. Pardavėjai dabar gali tikėtis papildomo paklausos augimo dėl dirbtinio intelekto, todėl tikimasi, kad nuo 2025 metų dirbtinį intelektą galinčių naudoti asmeninių kompiuterių diegimas paspartės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas