Kompiuterių pardavimai ir toliau auga: rinkos lyderis išlieka nepakitęs, tačiau „Dell“ užfiksavo įspūdingą pasiekimą

Lukas Snarskis

2022-01-21, 14:40 (atnaujinta 2023-03-04, 11:46)

2 komentarai (-ų)
Kompiuterių pardavimai ir toliau auga: rinkos lyderis išlieka nepakitęs, tačiau „Dell“ užfiksavo įspūdingą pasiekimą

Pasaulinė kompiuterių rinka ir toliau auga, o to tikimasi ir pirmojo 2022 metų ketvirčio metu. Šiandien paaiškėjo praėjusių metų pabaigos rezultatai, kurie atskleidžia, jog iš viso buvo parduota 90,3 mln. kompiuterių. Lyderiu ir toliau išlieka „Lenovo“.

2021 metų paskutinio ketvirčio metu bendrovė užfiksavo 21,7 mln. vienetų pardavimus, o tai leido džiaugtis ir 3,1 proc. metiniu augimu. „Lenovo“ užimama rinkos dalies metų pabaigoje siekė 24 proc. Tiesa, bendrovės pardavimai, lyginant su analogišku periodu pernai, buvo 3 proc. mažesni ir siekė 21,7 mln. vienetų.

Antroje vietoje pagal kompiuterių pardavimus – HP, kurios pardavimai, lyginant su tuo pačiu periodu 2020 metais, išaugo per 0,1 proc. Ši amerikiečių kompanija pardavė 18,5 mln. įrenginių, o tai leido užsitikrinti 20,5 proc. šios rinkos. Trečioje vietoje rikiuojasi „Dell“, kuri pardavė 17,2 mln. kompiuterių ir užfiksavo 15 proc. augimą, lyginant su 2020 metų ketvirtuoju ketvirčiu. Verta pastebėti ir tai, jog šios kompanijos užfiksuotas pardavimų augimas – didžiausias rinkoje.

„Dell“ užimama rinkos dalis šiuo metu siekia 19 proc. Ketvirtoje pozicijoje – JAV milžinė „Apple“, kuri šiuo metu turi tenkintis 8 proc. visos kompiuterių rinkos. Bendrovė praėjusių metų pabaigoje išlaikė beveik identiškus pardavimus kaip ir metais anksčiau. 2021 metų ketvirto ketvirčio metu kompanija pardavė 7,2 mln. įrenginių, kas yra 1 proc. mažiau nei 2020 metais.

Kaip jau minėjome, šių metų pradžioje tikimasi, jog kompiuterių rinka ir toliau augs, tačiau tai turėtų sukelti nemažai galvos skausmo daugeliui kompanijų. Rinkoje susidaręs komponentų trūkumas ir toliau vers gamintojus ieškoti netradicinių sprendimų, ypatingai tuo atveju, jeigu pardavimai ir toliau augs.

2 komentarų

Pirkau Asus

Skirtingų laiku 2 nešiojamus, vienas jau 11 metų veikia ir vaikų naudojamas žaidimams, kitas jau 8 metus veikia ir baterijos kaip naujos. Ir bėdų nematau. Turėjau prieš tai Toshiba, Acer, HP nešiojamų, tai po 2 m sugenda. Kiek pažystamų turi pirkę Lenovo, tai ir keikia susirietę, dažnai po garantinio belieka išmesti.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas