„Microsoft“ atlieka Europoje privalomus pakeitimus: atskleidė, kas pasikeitė ir kokios yra tokių pakeitimų priežastys

Arnas Balčiūnas

2024-03-22, 09:00

0 komentarų

Technologijų bendrovės yra priverstos imtis pokyčių savo produktuose, o to priežastis - Skaitmeninių rinkų akto (DMA) įstatymas. Juo siekiama, kad skaitmeninė ekonomika taptų sąžiningesnė, labiau konkurencinga. Tam tikrus pakeitimus jau atliko „Apple“, tam ruošiasi ir „Microsoft“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ atlieka Europoje privalomus pakeitimus: atskleidė, kas pasikeitė ir kokios yra tokių pakeitimų priežastys

Dar praėjusių metų lapkritį, „Microsoft“ paskelbė, kad ruošia esminius pakeitimus „Windows“ operacinėje sistemoje. Pagrindinė to priežastis – siekis atitikti Europos Sąjungoje galiojantį Skaitmeninių rinkų akto (DMA) įstatymą.

Pirmieji „Windows“ platformos pakeitimai buvo išleisti „Insider“ versijose. Tarp jų atsirado aiškus sisteminių bei papildomų programų atskyrimas. Taip pat buvo pridėta galimybė pašalinti „Edge“ ir „Bing“ paieškos sistemą iš operacinės sistemos. Taip pat buvo pakeista prisijungimo patirtis.

Skaitmeninių rinkų akto įstatymo atitikimas turėjo būti įgyvendintas iki kovo 6 dienos, o „Microsoft“ pateikė ir oficialų pranešimą, kuriame aptarė atliktus pakeitimus.

„Microsoft“ pažymi, jog „Edge“ naršyklės ir „Bing“ paieškos funkcijos buvo pertvarkytos taip, kad naudotojai galėtų pašalinti šias programas iš „Windows“ naudodami standartinius mechanizmus, kurie yra prieinami pašalinimui, jei jie nusprendžia tai padaryti.

JAV technologijų bendrovė taip pat suteikė galimybę ir pateikė instrukcijas kaip būtų galima naudoti trečiųjų šalių paieškos mechanizmus „Windows“ užduočių juostoje esantį paieškos laukelį ir pasikliauti bet kuria pasirinkta naršykle, kad paieškos rezultatų puslapis būtų rodomas taip pat, kaip ir „Microsoft Bing“ paieškos programa.

Panašiai „Windows“ leidžia ir pateikė kūrėjams informacijos, kaip kurti trečiųjų šalių naujienų kanalus „Windows Widgets“ skydelyje tokiu pat būdu, kaip ir „Microsoft Edge“. Bendrovė taip pat atnaujino ir prisijungimo mechanizmus.

Iki pakeitimų, „Microsoft“ automatiškai prijungdavo vartotojus prie kitų bendrovės produktų ir paslaugų, tačiau dabar jokie automatiniai paslaugų įrašymai nebebus vykdomi.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas