„Microsoft“ priėmė sprendimą, kuris sukels „Windows“ naudotojų įsiūtį: naujausioje platformos versijoje laukia nemaloni staigmena, sužinokite, kas čia vyksta

Technews.lt

2024-05-06, 07:15

1 komentaras

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ priėmė sprendimą, kuris sukels „Windows“ naudotojų įsiūtį: naujausioje platformos versijoje laukia nemaloni staigmena, sužinokite, kas čia vyksta

Vienas iš didžiausių vartotojų priekaištų, susijusių su „Windows 11“ - nustatyti griežti sistemos reikalavimai. Tačiau dabar šios „Microsoft“ operacinės sistemos vartotojų laukia dar viena nemaloni žinia.

Dar praėjusią savaitę, „Microsoft“ pradėjo platinti neprivalomą atnaujinimą KB5036980 „Windows 11“ naudotojams, dėl kurio ši operacinė sistema tampa reklamine programine įranga.

Atnaujinimas priverčia „Windows 11“ pradžios meniu „Rekomenduojama“ skiltyje rodyti reklamas, kuriose siūloma atsisiųsti programų ir žaidimų iš „Microsoft Store“, užsisakyti „Copilot Pro“ ir pan. Nors šiuo metu atnaujinimas yra neprivalomas, jame esantys pakeitimai bus įtraukti į kito mėnesio „Patch Tuesday“ atnaujinimą.

Tai nebūtų pirmas kartas, kai „Microsoft“ reklamuoja programinę įrangą – kompiuterių gamintojai gali pritaikyti „Windows 11“ OEM versijas, kad iš anksto įdiegtų „bloatware“ arba pasiūlytų naudotojams įsigyti programų ar paslaugų „Start“ ar „Apps“ meniu.

Paprastai iš anksto įdiegtą programinę įrangą pašaliname, o rekomendacijas atmetame. Dabartinis atnaujinimas skiriasi tuo, kad net ir mažmeninėse „Windows“ versijose (be išpūstos programinės įrangos) pradedamos rodyti reklamos.

Laimei, šias reklamas galite išjungti. Eikite į „Settings“ > „Personalization“ > „Start“ ir panaikinkite perjungimo žymę „Rodyti rekomendacijas patarimams, programų reklamai ir kt.“.

1 komentarų

Algirdas

Nematau problemos. Išjungti reklamą ir viskas. O kas liečia OS reikalavimų, gal galima lanksčiau padaryti.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas