„Microsoft“ ruošiasi didžiuliam „Windows“ atnaujinimui: specialus režimas turėtų išspręsti žaidimų gerbėjus kamuojančias problemas

Lukas Snarskis

2023-04-15, 13:30

0 komentarų

JAV technologijų milžinės „Microsoft“ kuriama ir nuolat tobulinama „Windows“ operacinė sistema yra naudojama itin plačiai. Nepaisant to, jos funkcionalumas ir naudojimosi patogumas – ne visada pasižymi didžiausiu patogumu ar tinkama optimizacija.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ ruošiasi didžiuliam „Windows“ atnaujinimui: specialus režimas turėtų išspręsti žaidimų gerbėjus kamuojančias problemas

„Nintendo Switch“ ir „Steam Deck“ sėkmė nulėmė daugybės panašių įrenginių su „Windows“ operacine sistema atsiradimą, tačiau „Microsoft“ platforma neturi optimizacijos šio tipo įrenginiams, dėl ko dažnai vartotojai susiduria su prastesne naudojimosi patirtimi.

Tačiau dabar aiškėja, jog „Microsoft“ supranta šią problemą ir ieško galimų sprendimo būdu. Tokią informaciją atskleidžia nutekinta „Microsoft Hackathon“ prezentacija, kur įvyko dar praėjusių metų rugsėjo mėnesį.

Pasiūlytas „Windows Handheld Mode“ sprendimas vienas iš būdų, kaip „Microsoft“ ketina išspręsti šią problemą. Su tokiu režimu yra siekiama išspręsti pagrindines problemas ir nepatogumus moderniuose delniniuose įrenginiuose, kurie veikia su „Windows“ operacine sistema.

Bene didžiausios problemos - prastas valdymas ne „Steam“ sukurtuose žaidimuose, ekrano ir vartotojo sąsajos optimizavimo trūkumas, daug papildomų paleidimo priemonių ir kt. „Microsoft“ nori išspręsti šias problemas priskirdami klaviatūrą, kurią galima valdyti iš žaidimo pultelio, sukurdami vieną vietą visiems jūsų žaidimams, optimizuojant vartotojo sąsajos mastelio keitimą, suteikiant geresnę patirtį ir sprendžiant smulkesnius dalykus, kurie gali sugadinti patirtį.

Remiantis prezentacijoje pateikiama informacija, visi pasiūlyti pakeitimai yra įgyvendinami „tinkamų specialistų ir žinių“ pagalba. Tačiau nėra jokios garantijos, kad „Microsoft“ įgyvendins „Windows Handheld Mode“ koncepciją. Galbūt įmonė skirs daugiau dėmesio šiai savo operacinės sistemos pusei, kai vis daugiau gamintojų siūlo savo delninių konsolių su „Windows 11“ platforma. Vienas naujausių pavyzdžių -neseniai išleistas „Asus ROG Ally“ modelis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas