Naudotis kompiuteriu su „Windows“ tampa vis didesnė kančia? Dabar yra sprendimas senesnių kompiuterių savininkams, kuris taps tikru išsigelbėjimu

Arnas Balčiūnas

2023-02-03, 12:50 (atnaujinta 2023-02-03, 13:09)

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Naujų variantų išleidimai dažnai turi blogų naujienų tiems, kurie naudojasi senesnėmis versijomis, o taip pat ir tiems, kurie turi senesnius kompiuterius. Tačiau internautai rado sprendimą ir tam.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Naudotis kompiuteriu su „Windows“ tampa vis didesnė kančia? Dabar yra sprendimas senesnių kompiuterių savininkams, kuris taps tikru išsigelbėjimu

„Windows 11“ yra liūdnai pagarsėjusi dėl didelių aparatinės įrangos reikalavimų, dėl kurių sunku naudoti šią platformą mažiau galinguose kompiuteriuose arba įrenginiuose su senesniais komponentais. Ir nors internete galima rasti įvairiausių sprendimų, kurie leis apeiti tam tikrus ribojimus, tačiau tai neišspręs kitų problemų – tokių kaip nepakankamo vietos klausimo ar pan. Dabar yra sprendimas – tai „Tiny11“.

Skelbiama, kad „Tiny11“ operacinė sistema yra sukurta pagal „Windows 11 22H2“ platformos versiją, tačiau čia rasime tik pačius būtiniausius komponentus. Norint įdiegti šią versiją į savo kompiuterį – reikalingi vos 8 GB vietos, kuomet „Windows 11“ užima daugiau nei 20 GB. Sėkmingam „Tiny11“ veikimui taip pat reikia vos 2 GB operatyviosios (RAM) atminties. Negana to, šią platforma galima naudotis ir atsinaujinant iš „Windows 10“, kas supaprastins visą perėjimo procesą.

„Tiny11“ pasiūlys tik reikalingiausius komponentus, tokius kaip „Windows Terminal“, „Microsoft Store“, skaičiuotuvas, „Notepad“ ar „Paint“ programėlės. Į šią operacinę sistemą nėra įdiegta „Microsoft Edge“ naršyklė, kas leis jums naudotis jūsų norima ar pamėgta internete naršykle. Pažymima ir tai, jog „Tiny11“ gali veikti ir be jokių prisijungimų prie paskyrų, tačiau norintiems – yra galimybė pridėti savo „Microsoft“ paskyrą.

Operacinėje sistemoje yra viskas, ko reikia paprastam vartotojui patogiam kasdieniniam kompiuteriu, neatsižvelgiant į jo įrangos pajėgumus. „Tiny11“, kaip ir sufleruoja pavadinimas, sunaudoja mažiau resursų ir nereikalauja naujausios aparatinės įrangos. Žinoma, modifikuotos „Windows 11“ platformos diegimas visada turi galimą riziką, todėl būkite atsargūs. Kitas dalykas, kurį reikia nepamiršti, yra tas, kad vis tiek reikia galiojančio rakto, kad suaktyvintumėte „Tiny11“. Tai reiškia, kad jums bus reikalingas registracijos kodas.

„Tiny11“ galite parsisiųsti iš čia, o jeigu neturite „Windows 11“ registracijos kodo – jį įsigyti galite iš mūsų partnerių. Dabar „Windows 11 Pro OEM“ registracijos kodas kainuoja tik 18,80 eurų, o norėdami pasinaudoti šiuo pasiūlymu spauskite čia. Tiesa, prieš atsiskaitant nepamirškite nurodyti nuolaidos kodo TFN.

Verta pastebėti ir tai, jog jeigu nenorite naudotis „Windows 11“ ir norite analogiškos „Windows 10“ versijos – tuomet galite išbandyti „Tiny10“ operacinės sistemos versiją, kurią rasite paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas